Να μιλάτε με τον Ερντογάν, κ. Μητσοτάκη, αλλά πάντα με το δάκτυλο στη σκανδάλη! Μόνον έτσι σας σέβεται!

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εναβρύνεται με «διαύλους επικοινωνίας», «ήρεμα νερά» και μηδενικές σχεδόν παραβιάσεις στο Αιγαίο από τους Τούρκους. Ταυτόχρονα, όμως, εισπράττει ηχηρές καρπαζιές από τον Ερντογάν, τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, Ράμα και τη νέα Πρωθυπουργό των Σκοπίων. Ο Αλβανός ηγέτης καθύβρισε τους Έλληνες μέσα στο σπίτι τους. Η Σκοπιανή Πρωθυπουργός παραβίασε τη Συμφωνία των Πρεσπών και μίλησε για «Μακεδονία». Και ο Ερντογάν προκάλεσε με αναφορά σε «τουρκική μειονότητα» της Δυτ. Θράκης. Pacta sunt servanda (οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται), αλλά ούτε ο Τούρκος Πρόεδρος ούτε ο Αλβανός Πρωθυπουργός ούτε η Πρωθυπουργός των Σκοπίων τηρούν τα συμφωνηθέντα. Η Ελλάδα δίνει την εικόνα κράτους που, αντί να αντιδρά με δύναμη, αποφασιστικότητα και αξιοπιστία έναντι κακών γειτόνων, ανέχεται να τρώει καρπαζιές.

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία (13.5.2024) μονοπώλησε το ενδιαφέρον. Είχαν προηγηθεί οι γνωστές απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδος. Κατά τη διάρκεια της Συνόδου της ΕΕ στην Πράγα (Οκτώβριος 2022), ο Ερντογάν αμφισβήτησε για πολλοστή φορά την κυριαρχία των ελληνικών νησιών. Όπως αποκάλυψαν οι «New York Times» (17/10/2022), ο Τούρκος Πρόεδρος διατύπωσε τη γνωστή απειλή: «Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ». Όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν αυτό σήμαινε ότι θα επιτεθεί στην Ελλάδα, του απάντησε: «Το θέμα το κατάλαβες καλά». Σε απάντηση των υλακών Ερντογάν, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, μιλώντας στην Τανάγρα (24/1/2023), προειδοποίησε: «Όσοι διαλαλούν ότι ίσως έρθουν μια νύχτα ξαφνικά, να ξέρουν πως μπορεί να ξυπνήσουν μια νύχτα και να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα. Κάθε γιουρούσι τους μπορεί να γίνει άτακτη υποχώρηση, μπροστά στο τρίγωνο του διεθνούς δικαίου, τον ακμαίων Ενόπλων Δυνάμεων και των ισχυρών συμμαχιών μας».

Μετά τον γνωστό υβριδικό πόλεμο της Τουρκίας κατά της Ελλάδος, στις 7 Δεκεμβρίου 2023 υπογράφτηκε από τους Μητσοτάκη-Ερντογάν «Η Διακήρυξη της Αθήνας». Μεταξύ άλλων, στο άρθρο γ (2) αναφέρεται αυτολεξεί: «Τα Μέρη δεσμεύονται να απέχουν από κάθε δήλωση, πρωτοβουλία, ή ενέργεια που θα μπορούσε να υπονομεύσει ή να απαξιώσει το γράμμα και το πνεύμα αυτής της Διακήρυξης ή να θέσει σε κίνδυνο τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή τους». Ο Τούρκος Πρόεδρος, όλα αυτά τα γράφει στα παλιά του τα παπούτσια. Πέντε ημέρες πριν από την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα, ανακοίνωσε τη μετατροπή και της Μονής της Χώρας σε τζαμί, όπως έπραξε και με την Αγία Σοφία. Μεγατονική πρόκληση! Θα ανέμενε κανείς πως η Αθήνα, για λόγους εθνικής αξιοπρέπειας, ακαριαίας αντίδρασης και αποστολής ηχηρού μηνύματος αποφασιστικότητας, θα ακύρωνε την επίσκεψη Μητσοτάκη. Ουδέν έγινε! Απλώς ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο ΥπΕξ εξέφρασαν την «έντονη απογοήτευση» και τη «δυσαρέσκειά» τους (!!).

Σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», ο Κ. Μητσοτάκης είπε: «Δεν πρέπει να αναβληθεί η επίσκεψη, πρέπει να διατηρούνται ανοιχτοί δίαυλοι. Θα εκφράσω την εντονότατη δυσαρέσκειά μου, είναι προτιμότερο από το να δημιουργήσουμε μια κρίση». Και ο ΥπΕξ, Ν. Γεραπετρίτης, στο Φόρουμ των Δελφών (10-13/4/2024), διασάλπισε: «Θέλω οι Έλληνες πολίτες να νιώθουν αυτοπεποίθηση και ηρεμία, θέλω τα παιδιά μου να ζήσουν σε μια περιοχή χωρίς να είναι με το δάχτυλο στη σκανδάλη…». Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Άλφα Ελλάδος» (11/5/2024), ο Έλληνας Πρωθυπουργός σεκοντάρισε τον Υπουργό του: «Καλύτερα να μιλάμε παρά να είμαστε με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Μπήκαν, πλέον, σε πιο ήρεμα νερά, οι διμερείς σχέσεις». Έτσι είναι αν έτσι αφελώς νομίζει, ο Κ. Μητσοτάκης. Σε συνέντευξή του στην τουρκική «Milliyet», την παραμονή της επίσκεψής του στην Τουρκία, δήλωσε: «Πιστεύω ότι θα πρέπει να μιλάμε περισσότερο μεταξύ μας, αντί να μιλάμε ο ένας για τον άλλον. Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν. Και θα ήθελα να επαναλάβω ότι είμαστε γείτονες, όχι εχθροί».

Είναι αυταπόδεικτη και κραυγαλέα η προσπάθεια του Έλληνα Πρωθυπουργού να αγοράσει χρόνο, να διατηρήσει διαύλους, να έχει «ήρεμα νερά» και να κρατάει όσο μπορεί ήρεμο το τουρκικό θηρίο. Ακόμα και καταπίνοντας απειλές και τη μετατροπή εκκλησιών μας σε τζαμιά. Ώστε, λοιπόν, η Τουρκία δεν είναι εχθρός της Ελλάδος! Δεν είναι; Πού ζει ο Κ. Μητσοτάκης; Τόσο επιτηδείως ανιστόρητος, πια; Είναι, όμως, εχθρός και κατακτητής της Κύπρου. Η κατοχική χώρα δεν έχει αναιρέσει καμιάν από τις αξιώσεις της σε βάρος της Ελλάδος και της Κύπρου. Αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών. Διατηρεί από το 1995 τη στρατιά του Αιγαίου για να επιτεθεί κατά των νησιών, αν η Ελλάδα επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη από τα 6 στα 12 ν. μίλια.

Μόλις πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η μεγάλη αεροναυτική τουρκική άσκηση «θαλασσόλυκος», ως ακόμα μια επίδειξη στρατιωτικής ισχύος της Τουρκίας, η οποία απειλεί όλες τις χώρες της περιοχής μας και για θέματα ενέργειας. Υπέγραψε τη γνωστή παράνομη συμφωνία με τη Λιβύη. Αποχώρησε αιφνιδιαστικά από τις Συμβατικές Δυνάμεις στην Ευρώπη, πράγμα που της επιτρέπει να αυξήσει ανεξέλεγκτα το επιθετικό οπλοστάσιό της. Ανακάλυψε τη «Γαλάζια Πατρίδα», που τεκμηριώνει τα επεκτατικά, κατακτητικά σχέδιά της σε βάρος όλων των γειτόνων μας και ειδικά εναντίον του Ελληνισμού.  Απαιτεί αδίστακτα δύο κράτη στην Κύπρο.

Όλες αυτές τις επιθετικές ενέργειες η Τουρκία τις δικαιολογεί ως… «διάλογο, ειρηνικές διαθέσεις, δικαιώματά» της και με μια τουρκική αντίληψη περί Δημοκρατίας, Κράτους Δικαίου, Διεθνών Σχέσεων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά… από θέσεως ισχύος! Η Αθήνα και η Λευκωσία, με μια ολέθρια κατευναστική πολιτική, αρνούνται να κατανοήσουν όσα όλοι οι θεωρητικοί των Διεθνών Σχέσεων διασαλπίζουν: Αν θέλεις ειρήνη, να προετοιμάζεσαι για πόλεμο. Αν δεν γνωρίζεις τον εχθρό σου -και η Τουρκία ΕΙΝΑΙ εχθρός και της Ελλάδος και της Κύπρου- τότε θα υφίστασαι συνεχώς τα επίχειρα της απρονοησίας και της εγκληματικής επιπολαιότητάς σου. Δεν τους διδάσκει τίποτε η περίπτωση Chamberlain.

Η Τουρκία ΔΕΝ είναι μια πολιτισμένη χώρα, με βάση ευρωπαϊκά πρότυπα και δυτικά κριτήρια, αλλά μια αιμοσταγής Μογγολική ορδή, που δεν απέβαλε ποτέ τις κατακτητικές ονειρώξεις της. Οι Τούρκοι μόνο μία δύναμη σέβονται: Την ισχύ! Ο Κ. Μητσοτάκης ας συνομιλεί όσο θέλει με τον Ερντογάν. Όχι κύπτοντας τον αυχένα ή εκλιπαρώντας τον σουλτάνο. Να το κάνει πάντα με το δάκτυλο σταθερά στη σκανδάλη! Μόνον έτσι θα τον σεβαστεί ο σουλτάνος. Διότι εκείνος δεν απομάκρυνε ποτέ το δάκτυλό του από τη σκανδάλη του τουρκικού μεγαλοϊδεατισμού και νεο-οθωμανικού επεκτατισμού.