Πολιτισμός

ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΩΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ Άγιοι του 20ού αιώνα

Έκθεση Ζωγραφικής της Ερμιόνης Ζαχαριάδου

«Η συλλογή ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΩΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ, Άγιοι του 20ού αιώνα, είναι ένα ταξίδι καλλιτεχνικό και πνευματικό, που βγήκε μέσα από τα χρόνια χωρίς να έχω σκέψη ότι θα εξελισσόταν σε έκθεση.

20.5 Άγιος Πορφύριος (2).jpg

»Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει μία σειρά από πορτρέτα που επέλεξα να είναι Άγιοι του 20ού αιώνα γιατί η αγάπη και ασκητικότητα που ακτινοβολεί στα πρόσωπά τους καθώς και οι φθαρμένες, μαυρόασπρες παλιές φωτογραφίες, που βρήκα στο διαδίκτυο, έκαναν το πορτρέτο ιδιαίτερα δύσκολο και ενδιαφέρον. Η πρόκληση καλλιτεχνικά ήταν μεγάλη γιατί πάντα με ενδιαφέρει το δυνατό σχέδιο και το έντονο χρώμα και ως επί το πλείστον κάνω πορτρέτα από ζωντανά μοντέλα που εδώ ήταν αδύνατον.

20.5. Άγιος Παίσιος (3).jpg

»Την έκθεση θα συνοδεύει και βιβλίο με τους πίνακες των Αγίων και τη βιογραφία τους, που είχε την καλοσύνη να μου προλογίσει ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.

»Την κριτική τέχνης έκανε ο Βυζαντινολόγος, Δρ Χριστόδουλος Χατζηχριστοδούλου, Έφορος Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου».

Ερμιόνη Ζαχαριάδου

20.5. Άγιος Λουκάς Αρχιεπίσκοπος (4).jpg

Την έκθεση θα εγκαινιάσει, εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, στις 29 Μαΐου και ώρα 7.00 μ.μ., στην γκαλερί «Αποκάλυψη», στη Λευκωσία, και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Ιουνίου.

Ώρες προσέλευσης (εκτός Δευτέρας και Κυριακής): 11.00 π.μ. – 1.00 μ.μ. και 4.00 -7.00 μ.μ.

Σάββατο, 11.00 π.μ. -1.00 μ.μ.

20.5. Άγιος Ιωσήφ ο ησυχαστής (5).jpg