Ειδήσεις

«Δεν έχουν ιδέα ότι είναι θρονικός επίτροπος ο Χρίστου-Διορίστηκα μόνος μου;» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκαν οι Νικόλας Παπαδόπουλος και Χρίστος Χρίστου. Οι δυο ήταν καλεσμένοι για το ζήτημα που προέκυψε αναφορικά με την πρόταση του ΕΛΑΜ για παραχώρηση ταξιδιωτικών εγγράφων σε αιτητές πολιτικού ασύλου. H συζήτηση ωστόσο άρχισε με τις εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο της Μονής Αββακούμ, το οποίο να σημειωθεί ήρθε στο φως στις 5 Μαρτίου 2024.

Εισαγωγικά ο κ.Χρίστου είπε πως «με καλούν τακτικά σε συνεδρίες που γίνονται. Εμείς θέλουμε το συντομότερο να διαλευκανθεί τι έγινε εκείνες τις μέρες. Από την πλευρά μας γνωρίζουμε την πραγματικότητα και ξέρουμε τι πραγματικά έγινε εκείνη τη μέρα. Απέστειλα γραπτώς τις θέσεις μας στην Εκκλησία. Η Αστυνομία δεν μας κάλεσε».

Απ’ την πλευρά του ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι «προκύπτουν πολλά ερωτήματα για την παρουσία του κ.Χρίστου σε σκηνή διάπραξης ποινικού αδικήματος. Τι γύρευε ένας Πρόεδρος κόμματος εκεί που καταμετρούσαν χρήματα από ένα χρηματοκιβώτιο, υπήρχαν εκεί στη σκηνή εγκλήματος κουκουλοφόροι, μασκοφόροι που ενδεχομένως να επηρέασαν μάρτυρες. Έγινε ισχυρισμός ότι απέσπασαν καταθέσεις..».

Με όλο τον σεβασμό, συνέχισε ο κ.Παπαδόπουλος στη διοικητική συγκρότηση της Εκκλησίας της Κύπρου για το 2024 ο κ.Χρίστου δεν είναι θρονικός επίτροπος ή τουλάχιστον οι υπόλοιποι θρονικοί επίτροποι δεν έχουν ιδέα ότι ο κ.Χρίστου είναι θρονικός επίτροπος. «Είναι σύμπτωση όπου βρίσκουμε το ΕΛΑΜ, βρίσκουμε κουκουλοφόρους και μασκοφόρους;», διερωτήθηκε. Το ίδιο είχαμε στη Χλώρακα, είχαμε στη Λεμεσό και είχαμε και στη Μονή Αββακούμ. Εμείς θεωρούμε ότι και οι κουκουλοφόροι πρέπει να αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις εκεί και όπου υπάρχουν ποινικές ευθύνες».

Απαντώντας ο κ.Χρίστου είπε πως «το τι γυρεύει ένας πολιτικός σε μια θρονική επιτροπή θα έπρεπε να ήταν γενικότερη ερώτηση. Εξ όσων γνωρίζω κι άλλα στελέχη κομμάτων αλλά και Υπουργοί είναι σε θρονικές επιτροπές. Στη Μητρόπολη Ταμασού, όταν εγώ είχα φθάσει δεν υπήρχαν κουκουλοφόροι και οι υπό εξέταση μοναχοί ήταν εκεί. Βρισκόταν σε εξέλιξη εκκλησιαστικό δικαστήριο. Δεν ήμουν μόνος μου εκεί. Βρισκόταν και η υπόλοιπη θρονική επιτροπή, δικηγόροι, κι άλλοι ιερωμένοι. Μην προσπαθείτε να μου φορτώσετε περισσότερες ευθύνες.. ναι ήταν εκεί η Αστυνομία», είπε μεταξύ άλλων ο κ.Χρίστου.

Ολόκληρη η αντιπαράθεση στο βίντεο πιο κάτω.