Υγεία

Προς εκτόνωση οδεύει η κρίση στα δημόσια νοσηλευτήρια

Προς εκτόνωση οδεύει η κρίση στα δημόσια νοσηλευτήρια, μετά την επιστολή την οποία απέστειλε η διεύθυνση του ΟΚΥΠΥ, ενημερώνοντας τα συνδικαλιστικά όργανα των νοσηλευτών, για την πρόθεσή να προχωρήσει σε λήψη μέτρων, ώστε να απαμβλυνθεί το πρόβλημα υποστελέχωσης.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ, Πρόδρομος Αργυρίδης, δήλωσε ότι η διεύθυνση θα προωθήσει αμέσως στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού για έγκριση, αίτημα για την πρόσληψη των δεκαπέντε νοσηλευτών που υπάρχουν στον υφιστάμενο κατάλογο διοριστέων.

Σημείωσε, ακόμη, ότι υπάρχει δέσμευση για προκήρυξη και νέου καταλόγου, ώστε προσληφθεί πρόσθετος αριθμός νοσηλευτών.

Ο κύριος Αργυρίδης είπε, επίσης, ότι ο ΟΚΥΠΥ ενημέρωσε πως θα προχωρήσει και με την προκήρυξη θέσεων για φροντιστές υγείας, ενώ στο μέτρο του δυνατού, θα καταβληθεί προσπάθεια μετακίνησης νοσηλευτών που εκτελούν άλλη εργασία, ώστε να επιστρέψουν σε κλινικά καθήκοντα.

Επιπλέον, σημείωσε πως η εργοδοτική πλευρά ενημέρωσε και για την πρόθεσή της να επιλύσει και τα θέμα με τη μισθοδοσία των νεοπροσληφθέντων νοσηλευτών, στους οποίους - όπως ανέφερε - γίνονται μεγάλες αποκοπές.

Ανέφερε, τέλος, ότι πρόθεση των συντεχνιών είναι να ακυρώσουν τη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας, αφού πρώτα δοθούν από την εργοδοτική πλευρά κάποιες διευκρινίσεις, που δεν αγγίζουν την ουσία των προβλημάτων.

Πηγή: ΡΙΚ