Ειδήσεις

Δίκη Τσιτάν: Περίγραφες από τα βασανιστήρια-«Ούτε ο Θεός δεν σε σώζει» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους, ούτε να αντέξει η ανθρώπινη συνείδηση τα βασανιστήρια που υπέστη ο δολοφονηθείς κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών Τανσού Τσιτάν εντός του Σωφρονιστικού ιδρύματος στις 26 με 27 Οκτωβρίου του 2022.

Ο μάρτυρας κατηγορίας, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης τριών ετών για το ειδεχθές έγκλημα εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος και ανήκει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, φέρεται να ήταν ένα από τα τρία πρόσωπα τα οποία βρίσκονταν εντός των κελίων 7 και 4 στις 26 με 27.10 .2022.

Ο ίδιος ανέφερε μάλιστα πως βιντεοσκοπούσε τα βασανιστήρια που έκανε ο Βεϊζιρ Μπατούρ στον Τανσού Τσιταν. «Στην κατάθεση μου δεν το γράφει, αλλά θέλω να το αναφέρω ότι, εκείνο το χρονικό διάστημα ο Βεϊζι Μπατούρ, μου έδωσε ένα τηλέφωνο και με διέταξε να βγάλω βίντεο την ώρα που βίαζε με ένα αντικείμενο τον Τανσού Τσιτάν».

Την ίδια ώρα ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης Βεϊζι Μπατούρ, περιγράφεται ως ο παντοκράτορας των Κεντρικών Φυλακών.

«Ούτε ο Θεός δεν σε σώζει»

«Ο Τανσού Τσιτάν φώναζε πολύ δυνατά από τον πόνο, όλοι τον άκουγαν άλλα κανένας δεν μπορούσε να κάνει κάτι να τον βοηθήσει. Όλοι φοβόντουσαν τον Βεϊζι. Δεν μπορεί κανένας να σε πιάσει από τα χέρια μου, ούτε η μάνα μου ούτε ο Θεός ούτε κανείς, ούτε καν οι δεσμοφύλακες γιατί τους έκανα και αυτούς να σιωπήσουν. Σήμερα και αύριο είναι αργία ούτε η αστυνομία μπορεί να έρθει εδώ και ο Θεός σου και ο δήμιος σου είμαι εγώ».

Ο μάρτυρας κατηγορίας αναφέρθηκε και στο σχέδιο του Βεϊζι Μπατούρ για να τον ενοχοποίησει καθώς και στις πιέσεις που δέχθηκε για να πιεί ναρκωτικά, προκειμένου να φανεί θετικός στις αναλύσεις της αστυνομίας.

«Θα πεις ότι τον σκότωσες»

«Όταν με συνέλαβε η αστυνομία μετά τον φόνο του Τσιτάν ήρθε μία δικηγόρος την οποία δεν κάλεσα εγώ. Δεν ξέρω ποιος την κάλεσε. Και μου είπε μην φοβάσαι τίποτα. Οι μεγάλοι σου αδερφοί είναι εδώ για εσένα. Θα πεις ότι ήπιες ναρκωτικά και ότι ο Τσιτάν θα σε βίαζε και εσύ για αυτούς τους λόγους τον σκότωσες. Κατάλαβα ότι, την δικηγόρο την έστειλαν από την πλευρά του Βεϊζι».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα κατηγορίας, ο λόγος για τον οποίο ο Βεϊζι βασάνιζε μέχρι τέλους τον Τσιταν, ήταν οι κωδικοί του email του, για να δεί κατά πόσον το θύμα είχε φωτογραφίες της γυναίκας του Βείζι στο κινητό του.