Κυπριακό

Εγκρίθηκε το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Τουρκία - «Γαλάζια Πατρίδα-ΤΔΒΚ»

Νέα πρόκληση από την Τουρκία η οποία επιμένει στην αναθεωρητική τακτική της και τις πάγιες θέσεις της, από τις οποίες δεν έχει μετακινηθεί σπιθαμή σχετικά με τη «Γαλάζια Πατρίδα».

Στη γείτονα χώρα εγκρίθηκε το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ο αιώνας της Τουρκίας» και στα σχολεία θα έχουν χάρτες της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Στην 9η τάξη σύμφωνα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, «θα τονίζεται η σημασία των χαρακτηριστικών τοποθεσίας της Τουρκίας. Θα συζητούνται χάρτες που σχετίζονται με τη Γαλάζια Πατρίδα και την Πατρίδα των Αιθέρων. Η αξία του πατριωτισμού θα τονίζεται με τη συμπερίληψη του δικαιολογημένου αγώνα της Τουρκίας ενάντια σε αιτήματα που αγνοούν τα νομικά και γεωγραφικά δικαιώματά της στη Θάλασσα των Νησιών (σ.σ. Αιγαίο) και στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα αναφέρεται η σημασία της Κύπρου για την Τουρκία και τον τουρκικό κόσμο».

Στη 10η τάξη «θα εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους η Τουρκία δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, και τα δικαιώματά της στα διεθνή ύδατα σήμερα και στο μέλλον. Επίσης, μπορεί να διερευνηθεί το έργο ύδρευσης με την ΤΔΒΚ».

Στα μαθήματα της 10ης και της 11ης τάξης «θα τονίζονται οι ιστορικοί δεσμοί και οι κοινωνικοπολιτισμικές σχέσεις της Τουρκίας με τα τουρκικά κράτη στο Τουρκεστάν και με την ΤΔΒΚ». «Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας», όπως αναφέρεται, «μπορούν να πραγματοποιηθούν εικονικά ταξίδια στις χώρες που εμπίπτουν στο πεδίο της καρδιάς και της διάδοσης του τουρκικού πολιτισμού».

Στην ουσία τα παιδιά από την Γ’ Γυμνασίου και μετά θα μαθαίνουν ότι το Αιγαίο δεν λέγεται Αιγαίο, αλλά «Θάλασσα των Νησιών», ενώ ο χάρτης της «Γαλάζιας Πατρίδας» θα δείχνει τα κυριαρχικά δικαιώματα, που όπως ισχυρίζεται η γείτονα χώρα, έχει. Στον χάρτη συμπεριλαμβάνονται νησιά όπως η Λέσβος, η Χίος, η Ρόδος, το Καστελλόριζο κ.α.. Η τουρκική ηγεσία «χτίζει» τις μελλοντικές γενιές και θα συζητούν για τα σοβαρά θέματα με άλλους όρους.

Πηγή: Enikos.gr