Ιδρυτής Kition: Είμαι σε θέση να βάλω την εγγυητική για το λιμάνι Λάρνακας (ΒΙΝΤΕΟ)

Έτοιμος να καταβάλει την εγγυητική για την ανάπτυξη του λιμανιού της Λάρνακας, εμφανίστηκε ο ιδρυτής και μέτοχος της Kition Ocean Holdings Ltd, Πάνος Αλεξάνδρου.

Φιλοξενούμενος στο Πρωτοσέλιδο, μίλησε για την απόφαση της Κυβέρνησης να τερματίσει τη σύμβαση με την εταιρεία, σημειώνοντας ότι το έργο μπορεί να ολοκληρωθεί.

Ερωτηθείς για το τι πήγε λάθος απάντησε, «η ασυνεννοησία και η μη κατανόηση από τη μια πλευρά στην άλλη».

Συμπλήρωσε ότι τώρα προέχει να βρεθεί λύση στο όλο ζήτημα. «Πιστεύω υπάρχει θέληση για ολοκλήρωση του έργου».

Ο κ. Αλεξάνδρου τόνισε ότι μπορεί να υλοποιήσει το έργο. «Πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει και για την άλλη πλευρά. Το επόμενο βήμα είναι να αγκαλιαστούμε και βρούμε τις λύσεις για το καλό της πόλης μας, το καλό τους κράτους μας και για το καλό των ανθρώπων μας».

Ερωτηθείς για την εγγυητική και αν μπορεί να την καταβάλει στο κράτος, απάντησε ότι «χρειάζονται κάποιες μέρες λόγω της τράπεζας. Είμαι σε θέση να βάλω την εγγυητική».

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος έχει μεταφέρει τη θέση τους στις αρμόδιες αρχές. «Πιστεύω ότι μαζί με τους συνεργάτες μου και το κράτος μπορούμε να λύσουμε το ζήτημα».

Επεσήμανε ότι εργοδότησαν 130 ανθρώπους και οφείλουν να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να προχωρήσουν.

Ερωτηθείς αν ήταν βεβιασμένη η κίνηση της Κυβέρνησης για τερματισμό της σύμβασης, ανέφερε ότι υπήρχαν από πριν επιστολές και προειδοποιήσεις. «Δεν ξύπνησαν ένα πρωί και είδαν ότι δεν μπήκε η εγγυητική. Υπήρξε προσπάθεια και είχαμε συζητήσεις όμως δεν τα βρίσκαμε στο τραπέζι.

Ακόμη, ανέφερε ότι το έργο είναι πολύ πολύπλοκο. Ακούστηκε να σπάσει το έργο σε κομμάτια και θεωρώ ότι δεν μπορεί να δουλέψει».

Υπογράμμισε ότι υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους έφτασε το έργο στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. «Είναι η καλή συνεργασία που υπήρχε με το κράτος και επειδή δόθηκε το έργο σε ανθρώπους που μπορούν να το φέρουν εις πέρας».

Τέλος, ανέφερε ότι είναι άδικο. «Πρέπει να σκεφτούμε τους ανθρώπους που αγόρασαν οικόπεδα στη Λάρνακα λόγω της μαρίνας, τους δικηγόρους, λογιστές και επιχειρηματίες που δούλεψαν για αυτή την προοπτική και τους ανθρώπους που σκέφτονται να επενδύσουν λόγω του έργου. Πρέπει να βρούμε τη μαγική φόρμουλα για να προχωρήσουμε μπροστά».