ΠτΔ για μαρίνα Λάρνακας: Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα (ΒΙΝΤΕΟ)

«Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης απευθυνόμενος στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου κατά την έναρξη της συνεδρίασης, σε σχέση με την μαρίνα Λάρνακας, σημειώνοντας παράλληλα ότι εξάλλου «είχαμε ξεκινήσει την προεργασία».

Αναφέρθηκε επίσης σε άλλα σημαντικά θέματα που θα απασχολήσουν την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπως είναι πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών για την αναθεώρηση των στεγαστικών σχεδίων αναζωογόνησης ορεινών, ακριτικών και μειονεκτικών περιοχών και ο τροποποιητικός νόμος που ρυθμίζει την ίδρυση και τη λειτουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων.

Απευθυνόμενος στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι έχουν διάφορα «σημαντικά θέματα» που θα ήθελε να συζητήσουν συμπεριλαμβανομένου και αυτού της μαρίνας της Λάρνακας, και συγκεκριμένα, για τα επόμενα βήματα. «Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα», ανέφερε, σημειώνοντας ότι, εξάλλου, «είχαμε ξεκινήσει την προεργασία».

Αναφέρθηκε ακόμη σε «δύο σημαντικά θέματα» που ήταν και μέσα στο προεκλογικό του πρόγραμμα.

Το πρώτο, σημείωσε, αφορά την έγκριση της πρότασης του Υπουργείου Εσωτερικών όσον αφορά την αναθεώρηση των στεγαστικών σχεδίων αναζωογόνησης ορεινών, ακριτικών και μειονεκτικών περιοχών.

«Και είναι σημαντικό ότι προσθέτουμε περισσότερες κοινότητες, περισσοτέρους δικαιούχους, έχουμε και τους φοιτητές πλέον στους δικαιούχους, αλλά αυξάνεται και το επίδομα που ως κράτος θα παραχωρούμε μέσα στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος στους συνταξιούχους», είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Σημείωσε ότι «υπήρξε ένας πολύ καλός συντονισμός» του Υπουργείου Εσωτερικών με τον Επίτροπο Ορεινών Περιοχών ο οποίος, όπως είπε, είδε σχεδόν όλους τους Υπουργούς. Υπάρχουν και κάποιες άλλες δράσεις που θα ακολουθήσουν όσον αφορά τις ορεινές και τις ακριτικές περιοχές, είπε ακόμη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Το δεύτερο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε, είναι ο τροποποιητικός νόμος που θα ρυθμίζει την ίδρυση και τη λειτουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων, είτε από κράτη μέλη είτε από τρίτες χώρες, στην Κύπρο.

«Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και είναι κάτι που θεωρώ πως θα αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα της ανώτερης εκπαίδευσης στον τόπο μας και, περαιτέρω, θα υλοποιήσει ένα από τους βασικούς στόχους, έτσι ώστε η Κύπρος να καταστεί ποιοτικό εκπαιδευτικό κέντρο», είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης. Σημείωσε ότι υπογραμμίζει τη λέξη ‘ποιοτικό’, «διότι αυτός είναι ο στόχος μας, να γίνουμε ένα κέντρο αναφοράς για την πανεπιστημιακή εκπαίδευση».