Ειδήσεις

Αστυνομία: Αυξημένοι έλεγχοι για δίκυκλα από 1η Ιουνίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου

Η Αστυνομία εντατικοποιεί κατά την καλοκαιρινή περίοδο, και συγκεκριμένα από την 1η Ιουνίου, μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, τις δράσεις αστυνόμευσης, ελέγχων, αλλά και ενημέρωσης, σε σχέση με την ασφαλή οδήγηση μοτοσικλέτας και μοτοποδηλάτου, συσκευών προσωπικής κινητικότητας, ποδηλάτων, καθώς και για τους πεζούς, με στόχο την πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων και την αύξηση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, σύμφωνα και με στατιστικά στοιχεία των τελευταίων χρόνων, η περίοδος του καλοκαιριού αποτελεί περίοδο αυξημένου κινδύνου για εμπλοκή των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου σε τροχαία σύγκρουση.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία επικεντρώνει τις προσπάθειές της αυτή την περίοδο στον έλεγχο και στην αστυνόμευση σε σχέση με παραβάσεις τροχαίας που διαπράττουν οι ίδιοι οι ευάλωτοι χρήστες, θέτοντας τον εαυτό τους σε κίνδυνο.

Μεταξύ άλλων, θα εξακριβώνεται, όπως σημειώνεται, κατά πόσον η μοτοσικλέτα ή το μοτοποδήλατο έχει κλαπεί, εάν φέρει πινακίδες εγγραφής και εάν φέρει, κατά πόσο συνάδουν οι πινακίδες με τη σχετική νομοθεσία, ενώ εκεί και όπου επιβάλλεται θα ακολουθείται η διαδικασία κατακράτησης και μετακίνησης της μοτοσικλέτας ή του μοτοποδηλάτου.

Παράλληλα, θα γίνεται έλεγχος κατά πόσον διαπράττονται τροχαίες παραβάσεις όπως επικίνδυνη οδήγηση, μη χρήση κατάλληλου προστατευτικού κράνους, θορυβώδες εξώστ (έλλειψη σιγαστήρα), αλλαγή, μετατροπή ή προσαρμογή της μηχανής, παραβίαση του ορίου ταχύτητας, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης / ναρκωτικών ουσιών, οδήγηση χωρίς άδεια οδήγησης και χωρίς φώτα πορείας.

ΚΥΠΕ