Εκλογές 2024

Δημοσκόπηση Σίγμα: Οι τρεις «κλειδωμένες» θέσεις και η περίπτωση Φειδία (ΒΙΝΤΕΟ)

Την 4η μεγάλη δημοσκόπηση λίγο πριν τις διπλές εκλογές του Ιούνη παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης το ΣΙΓΜΑ.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο εκλογικός αναλυτής Νάσιος Ορεινός ανέφερε ότι το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν τόσα πολλά μέτωπα ανοικτά.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι εκτός από το ΑΚΕΛ αναμένουν αν θα πάρει το Βολτ και οι Οικολόγοι ψήφους από τους Τουρκοκύπριους ενώ επισήμανε ότι ένα το οποίο είναι σίγουρο είναι πως θα φύγει μια έδρα από την ΕΔΕΚ και θα πάει στο ΕΛΑΜ.

Αναφερόμενος στον Φειδία Παναγιώτου είπε ότι «μια συγκεκριμένη εταιρεία έχει δείξει τον Φειδία στο 4%, έκανε την αναγωγή με ένα τρόπο που ουσιαστικά έχει αφαιρέσει το 1/3 του εκλογικού σώματος από την κάρτα και έχει αφαιρέσει και τους αναποφάσιστους και αυτούς που δεν απαντούν που εγώ πιστεύω ότι αυτούς δεν τους αφαιρούμε όπως κάνουμε με την αποχή. Έχει εκτοξευτεί ο Φειδίας στο 6% και έχει δώσει ένα διάστημα 4-8%. Εκεί ο κ. Φειδίας παίρνει το 8 και λέμε ότι παίρνει 8% αλλά είναι 4% που παίρνει και με την αναγωγή και το διάστημα πάει στο 8%.

Μετέπειτα ανέφερε ότι τα τρία πράγματα που φαίνονται σίγουρα μέσα από τη δημοσκόπηση είναι ότι «θα εξασφαλίσει έδρα το ΕΛΑΜ, ότι ο κ. Βύρας θα εκλεγεί στη Λάρνακα και ότι ο κ. Μαυρίδης του ΔΗΚΟ θα εκλεγεί ευρωβουλευτής. Είναι αυτά τα τρία που δεν αλλάζουν».