Περιβάλλον

Έξυπνη Γεωργία στην Ευρώπη

Ολλανδία, 30 Μάϊου 2024 – Καθώς ολοκληρώνεται το πρώτο εξάμηνο του ερευνητικού προγράμματος Agrilearn, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε τη σημαντική πρόοδο στην υιοθέτηση έξυπνων γεωργικών πρακτικών σε όλη την Ευρώπη. Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας, ένας αγρότης που συμμετέχει στο ερευνητικό μας πρόγραμμα, έχει ενσωματώσει με επιτυχία προηγμένες τεχνικές στην παραγωγή πατάτας, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

31.5. ΚΥΚΠΕΕ 2.jpg

Στην Ολλανδία, οι πατάτες φυτεύονται τον Μάρτιο, Απρίλιο ή Μάιο, ανάλογα με τον καιρό και την ποικιλία. Φέτος, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, η φύτευση καθυστέρησε. Αρχικά, το έδαφος προετοιμάζεται από ένα τρακτέρ για τη φύτευση των πατατών. Στη συνέχεια, με ένα ειδικό μηχάνημα φυτεύονται οι πατάτες. Όλα ελέγχονται μέσω GPS και παρακολουθούνται από τους υπολογιστές του τρακτέρ.

31.5. ΚΥΚΠΕΕ 3.jpg

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Agrilearn, παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας στο https://www.agrilearneu.com/ ή επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email στη διεύθυνση agrilearnproject@gmail.com

ΚΥΠΕΕ 4.PNG