Εκλογές 2024

Να μη χάσουμε ούτε ευρώ από την Ε.Ε.

Δεν είναι του χαρακτήρα μου οι υποσχέσεις και μάλιστα σε περίοδο προεκλογικού αγώνα. Θεωρώ, όμως, υποχρέωση να στέκομαι δίπλα στον πολίτη και, αν εκλεγώ ως ευρωβουλευτής, θα εργαστώ για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του και την επίλυση των προβλημάτων του.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να είμαστε μονοθεματικοί. Τι θέλω να πω; Ότι το Κυπριακό θα είναι στην πρώτη γραμμή, αλλά, ταυτόχρονα, η Ευρωβουλή είναι αυτή που έχει μαζί με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον κύριο λόγο για τους προϋπολογισμούς κάθε 7ετίας (Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο).

Σε αυτούς τους προϋπολογισμούς περιλαμβάνονται και τα Διαρθρωτικά Ταμεία, που έχουν ως στόχο να καλύψουν και να εξισορροπήσουν τις οικονομικές ανισορροπίες που υπάρχουν μεταξύ των περιφερειών και των κρατών - μελών. Είναι ο τρόπος με τον οποίο βοηθούνται διάφοροι επαγγελματίες και εργαζόμενοι από την αγροτική πολιτική και αλιεία μέχρι τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Κάθε ευρωβουλευτής και η πολιτική ομάδα, στην οποία ανήκει, έχει λόγο και με υπευθυνότητα μπορεί να διεκδικεί, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, την καλύτερη κατανομή κονδυλίων για την περαιτέρω ανάπτυξη της χώρας του. Στη δική μας περίπτωση, για την Κύπρο.

Τόσο ο αγροτικός τουρισμός όσο και η ανάπτυξη των πόλεων και της αλιείας, στην οποία διατίθενται μεγάλα ποσά για την Κύπρο, είναι ιδιαιτέρως σημαντικοί τομείς. Και οι ευρωβουλευτές έχουν να διαδραματίσουν ρόλο. Πριν, μετά και κατά την ψηφοφορία του 7ετούς και του ετήσιου προϋπολογισμού. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η απορροφητικότητα των κονδυλίων αυτών.

Εάν εκλεγώ ευρωβουλευτής, θα επιδοθώ στην ενημέρωση των πολιτών και των επαγγελματικών ομάδων προκειμένου να μη χαθεί ούτε ευρώ. Διότι, αν δεν απορροφήσουμε τα διάφορα κονδύλια που διατίθενται για την Κύπρο μας, θα επιστρέψουν στους καθαρούς, όπως λέγονται, αιμοδότες, μεταξύ αυτών και η Γερμανία.

Συνεπώς, καθήκον ενός ευρωβουλευτή είναι να βρίσκεται κοντά στους πολίτες και να είναι ο δεσμός μεταξύ Βρυξελλών και Λευκωσίας. Για να τους επιλύει τα προβλήματά τους. Για να μη χάσουμε ούτε ευρώ από τα κονδύλια της ΕΕ και ιδιαιτέρως από τα διαρθρωτικά ταμεία.

* Υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΕΛΑΜ