Παραπολιτικά

Οι κατάρες του Ερντογάν

Έχετε ξαναδεί, εσείς, ηγέτη χώρας να... καταριέται άλλους ηγέτες ή άλλες χώρες, σαν οργισμένη κοτζιάκαρη που τσιρίζει: «Τες κατάρες μου να ’σιεις τζιαι που τα είκοσί μου νύσια τζιαι να μου φέρουν το μαύρον σου χαπάριν»; Μόνον ένας το έχει κάνει αυτό. Ο Ερντογάν Α΄ ο Μεγαλομανής. Τελευταίος του στόχος ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, εναντίον του οποίου εξαπέλυσε την ακόλουθη κατάρα: «Ε, Νετανιάχου, η κατάρα μου είναι η εξής: Αλλάχ, φανερώσου ως Παντοδύναμος και οδήγησε αυτούς τους Σιωνιστές, ειδικά τον Νετανιάχου, στην καταστροφή»! Δεν είναι η πρώτη φορά που αμολάει τέτοιες κατάρες ο νεο-οθωμανός. Πριν από μερικά χρόνια είχε καταραστεί... και την Αυστρία. Είπε συγκεκριμένα: «Καταριέμαι το αυστριακό κράτος, το οποίο ύψωσε τη σημαία του Ισραήλ στο κτήριο της Πρωθυπουργίας. Σε ένα κρατικό κτήριο, το να υψώνεις τη σημαία αυτού του κράτους-τρομοκράτη, σημαίνει πως ζεις ζωή ίδια με την τρομοκρατία».

Φυσικά, όλα μπορεί να τα περιμένει κανένας από αυτόν τον ψυχοπαθή ισλαμοφασίστα, ο οποίος, προφανώς, πιστεύει ότι οι κατάρες του πιάνουν (με την παρέμβαση του Αλλάχ) και ότι έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα, ας πούμε, με τους βαλλιστικούς πυραύλους «Ταϊφούν».

Η μανία που έχει κυριεύσει τον Ερντογάν να αναδειχθεί σε παγκόσμιο ηγέτη των μουσουλμάνων και υπερασπιστή των Παλαιστινίων, τον οδηγεί σε ενέργειες παράνοιας και αλαζονικής και υβριστικής συμπεριφοράς. Ο φραστικός πόλεμος, που έχει εξαπολύσει προσωπικά κατά του Νετανιάχου, οξύνεται καθημερινά. Ο Χιτλερντογάν παρομοιάζει τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό με τον Χίτλερ, χωρίς να τον ενδιαφέρει αν αυτός ο παραλληλισμός αποτελεί φοβερή προσβολή για την ισραηλινή πλευρά. Η οποία, βεβαίως, καταγράφει αυτήν την εχθρική συμπεριφορά του Τούρκου Προέδρου και θα τον πληρώσει με το ανάλογο νόμισμα την κατάλληλη στιγμή. Οι θερμοί εναγκαλισμοί του με τον ηγέτη της Χαμάς (που με τη φρικιαστική σφαγή Ισραηλινών αμάχων τον περασμένο Οκτώβριο, πυροδότησε τον ολέθριο, για τους Παλαιστινίους αμάχους, πόλεμο στη Γάζα) δεν ήταν κάτι που πέρασε απαρατήρητο και οδήγησε, ήδη, και στη ματαίωση της πολυπόθητης (για τον ίδιο) επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον.

Στην επόμενη φάση, να δείτε που ο Ερντογάν θα καταραστεί και τον... Μπάιντεν, για να χάσει τις εκλογές και να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο το φιλαράκι του, ο Τραμπ.

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

*Αναδημοσίευση από την έντυπη «Σημερινή» του Μεγάλου Σαββάτου 4/5