Εκλογές 2024

Για μια Ευρώπη με άρωμα γυναίκας…

Οι γυναίκες έχουν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν στην κοινωνία και στην πολιτική μας ζωή. Τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είμαστε κάθετα εναντίον των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών ή της απαράδεκτης σεξιστικής συμπεριφοράς ή παρενόχλησης που προσβάλλει τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία, τα χρηστά ήθη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον ελληνικό και ευρωπαϊκό μας πολιτισμό.

Το θέμα για εμάς δεν είναι κυρίως οι ποσοστώσεις μεταξύ των ανδρών και των γυναικών, αλλά η εμπέδωση της κουλτούρας μεταξύ της ισότητας των φύλων χωρίς ρατσισμούς και στη βάση της έμπρακτης αξιοκρατίας.

Ως γυναίκες δεν θέλουμε ειδική ευνοϊκή μεταχείριση, αλλά γνήσιο σεβασμό.

Λέγονται αυτά διότι πιστεύουμε και στην αξία μας και στην αξιοπρέπειά μας και στην ικανότητά μας.

Αυτό που απαιτούμε και διεκδικούμε ώς το τέλος είναι ίσες ευκαιρίες και σεβασμό.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι θεσμικός χώρος προώθησης των υγιών θέσεων στήριξης των δικαιωμάτων της γυναίκας.

Λογικό είναι να στείλουμε εκεί και εκπροσώπους του λεγόμενου «αδύναμου φύλου», για να προωθήσουν με σύνεση και σοβαρότητα τα δικαιώματα των γυναικών. Για να σταματήσει να είναι το αδύναμο φύλο, αλλά το ισότιμο και «ισχυρό». Εκεί και όταν χρειάζεται και πρέπει να είμαστε ισχυρές και ενωμένες όταν διεκδικούμε την ισότητα. Γι’ αυτό με τη δική σας ψήφο προσδοκούμε να πάμε στην Ευρωβουλή όχι μέσω ποσοστώσεων αλλά γιατί το αξίζουμε.

Διότι εκεί δεν θα αδικήσουμε τα δικαιώματα του ανδρικού πληθυσμού, αλλά θα παλέψουμε για την ισότητα των δικών μας των γυναικών, γιατί το θέλουμε, γιατί το αξίζουμε, γιατί αυτό επιβάλλει ο σύγχρονος προοδευτικός και δημοκρατικός κόσμος μας.

Για μια Ευρώπη με άρωμα γυναίκας, πραγματικής ισότητας και αμοιβαίου σεβασμού.