Εκλογές 2024

Μικρός αριθμός παραπόνων για εκλογές στο Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων

Μικρός ήταν ο αριθμός των παραπόνων που έλαβε το Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων μέχρι και την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας την Κυριακή. Η καταμέτρηση όλων των παραπόνων που υποβλήθηκαν θα ολοκληρωθεί σύντομα, σύμφωνα με την Επίτροπο.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Επίτροπος, Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου, ανήμερα των εκλογών πραγματοποιήθηκαν από την ίδια και από λειτουργούς του Γραφείου συνολικά 104 επιθεωρήσεις σε εκλογικά κέντρα, τα οποία επιλέχθηκαν τυχαία, χωρίς να διαπιστωθούν σοβαρά προβλήματα. Η ίδια σημείωσε, επίσης, ότι εχθές υποβλήθηκαν λίγα παράπονα μέσω τηλεφώνου.

Παράλληλα, το κοινό είχε τη δυνατότητα να υποβάλει παράπονα και μέσω email. Ο αριθμός τους μέχρι και την Παρασκευή, 7 Ιουνίου, όπως είπε η κ. Νικολαΐδου, ανερχόταν στα 36. Μικρός αριθμός υποβλήθηκε και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Τελική εικόνα για το σύνολο των παραπόνων θα υπάρχει μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης και καταμέτρησής τους από τους αρμόδιους λειτουργούς, η οποία αναμένεται να γίνει σύντομα, σύμφωνα με την Επίτροπο.