Ειδήσεις

Σκόρπισαν τον όλεθρο και την καταστροφή οι πύρινες γλώσσες στην ορεινή Πάφο (Βίντεο)

Από πολύ νωρίς ξύπνησε φέτος στην Πάφο ο πύρινος εφιάλτης. Μια φωτιά, η οποία ξεκίνησε από παράνομο σκυβαλότοπο στη Γιόλου διένησε μεγάλη απόσταση και έφτασε μέχρι την Αμαργέτη, αφήνοντας πίσω της καταστροφή, πόνο, όλεθρο και κρανίου τόπο.

Σκόρπισαν τον όλεθρο και την καταστροφή οι πύρινες γλώσσες, που έζωσαν την ορεινή Πάφο.

H μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε χθες και επεκτάθηκε ταχύτατα, μετέτρεψε σπίτια, περιουσίες και καλλιέργειες- τους κόπους μια ζωής - σε στάχτη και αποκαϊδια.

Κινδύνεψαν, όμως και ανθρώπινες ζωές, με πιο ενδεικτική την περίπτωση ενός ηλικιωμένου, 82 ετών, ο οποίος αναγκάστηκε να πέσει σε πισίνα, για να γλιτώσει από τις φλόγες.

Ο παππους εγκλωβίστηκε στο νερό για περισσότερο από μια ώρα μέχρι που τον είδε και βούτηξε για να τον σώσει μια γυναίκα αστυνομικός.

Συνεργείο του ΣΙΓΜΑ με τον Μάριο Ιγνατίου και Σάββα Προδρόμου, κατέγραψε απόκοσμες εικόνες από την ορεινή Πάφο, αλλά και συγκλονιστικές μαρτυρίες πληγέντων.

Φωνάζουν για ολιγωρία και καθυστέρηση στην ανταπόκριση των δυνάμεων πυρόσβεσης οι κάτοικοι των πληγείσων περιοχών.

Ωστόσο, διαφαίνεται από τα γεγονότα πως η ανταπόκριση των επίγειων δυνάμεων ήταν άμεση και ότι το πρόβλημα εστιάζεται στην ανυπαρξία πτητικών μέσων, η οποία φάνηκε ακόμη περισσότερο χθες, λόγω του ότι η πυρκαγία μαινόταν σε δύσβατη περιοχή.

Στην αίθουσα σύνταξης βρίσκεται η Ιουλιέτα Μιχαήλ, η οποία έχει το ρεπορτάζ. Ιουλιέτα.