Ειδήσεις

Υπ. Γεωργίας: Άμεση και πλήρης αποζημίωση αγροτών που επηρεάστηκαν από πυρκαγιές

Την «αμέριστη στήριξη» του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος σε κάθε επηρεαζόμενο από τις πυρκαγιές στην επαρχία Πάφου αγρότη και κτηνοτρόφο, εξέφρασε η αρμόδια Υπουργός Μαρία Παναγιώτου, διαβεβαιώνοντας για άμεση και πλήρη αποζημίωση για τις ζημιές.

Σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ, η Υπουργός αναφέρει ότι, «στις δύσκολες ώρες που βιώνουν περιοχές της Πάφου με τις πυρκαγιές, θέλω να εκφράσω την αμέριστη στήριξή μας. Μεταφέρω τη διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, θα στηρίξει κάθε επηρεαζόμενο αγρότη και κτηνοτρόφο, διασφαλίζοντας την άμεση και πλήρη αποζημίωση των ζημιών».

«Ευχαριστώ όλους όσοι ρίχθηκαν στις φλόγες για να διαφυλάξουν τον τόπο μας και κυρίως την ανθρώπινη ζωή. Χωρίς καμία ολιγωρία, ενεργοποιήθηκε άμεσα ολόκληρος ο μηχανισμός για την κατάσβεση των πυρκαγιών, αξιοποιώντας όλα τα πτητικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας που βρίσκονταν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα", επισημαίνει η κ. Παναγιώτου.

Προσθέτει πως "οι προσπάθειες ήταν συντονισμένες και συνεχείς, με την πολύτιμη συμβολή των πυροσβεστικών δυνάμεων, των δασοπυροσβεστών, των εθελοντών, καθώς και της Πολιτικής Άμυνας. Οι συνθήκες ήταν εξαιρετικά δύσκολες, αλλά η αφοσίωση και το θάρρος όλων των εμπλεκομένων ήταν αξιοθαύμαστα».

Η Υπουργός εκφράζει εξάλλου ευχαριστίες στις χώρες που έσπευσαν να βοηθήσουν, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, και την Ελλάδα, με την παροχή των πτητικών μέσων.