Τράπεζες

O Αριστείδης Βουράκης νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών

Τα ηνία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, για τα επόμενα δύο χρόνια αναλαμβάνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της AstroBank, Αριστείδης Βουράκης με τον Αντώνη Ρούβα, Μεταβατικό Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της Ελληνικής Τράπεζας να αναλαμβάνει την Αντιπροεδρία του ΔΣ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, οι αρχαιρεσίες της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Τραπεζών προηγήθηκαν του τελετουργικού μέρους.

Αναφέρεται επίσης ότι για πρώτη φορά μετά τις καταστατικές αλλαγές στις οποίες πρόσφατα προχώρησε ο Οργανισμός, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος θα έχουν διετή θητεία σε σύγκριση με θητεία ενός έτους που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Την ίδια ώρα, στο ΔΣ του Οργανισμού συμμετέχουν ως μέλη στελέχη και των οκτώ άλλων τραπεζών μελών του Συνδέσμου Τραπεζών. 

Προστίθεται ότι ο Σύνδεσμος, ο οποίος συμπληρώνει φέτος 55 χρόνια ζωής, εκσυγχρονίζεται και εξελίσσεται σε έναν ακόμη πιο παραγωγικό, ουσιαστικό και επιδραστικό οργανισμό.

Μετά την ανάδειξή του ως προέδρου του ΔΣ του Συνδέσμου Τραπεζών, ο κ. Βουράκης ανέφερε ότι «μετά την εκλογή μου στην προεδρία του ΔΣ του Συνδέσμου Τραπεζών, δεσμεύομαι προς ουσιαστική, αποτελεσματική και ωφέλιμη συνεργασία του τραπεζικού κλάδου με στόχο τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία».

Από την πλευρά του ο νεοεκλεγείς αντιπρόεδρος, Αντώνης Ρoύβας, ανέφερε ότι προσβλέπει «σε στενή συνεργασία με όλους τους οικονομικούς φορείς ώστε να ενδυναμώσουμε και να ενισχύσουμε το τραπεζικό σύστημα με σκοπό την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας και την ευημερία της κοινωνίας».

ΚΥΠΕ