Ειδήσεις

Ενδεχόμενο παραίτησης Κλαϊδή από την υπεράσπιση του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου

Εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρίσει από την υπερασπιστική γραμμή του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου η δικηγόρος, Ανδριάνα Κλαϊδή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, η δικηγόρος εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρίσει από την υπεράσπιση του εν αργία Αρχιμανδρίτη για την υπόθεση φοροδιαφυγής και πλαστογραφίας.

Ίδιες πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι η Κλαϊδή θα παραμείνει συνήγορος υπεράσπισης των εν αργία Αρχιμανδριτών για τις άλλες δύο υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε την Τρίτη διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον του εν αργία Αρχιμανδρίτη και ηγούμενου της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, Νεκταρίου.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

1) Συνωμοσία για Καταδολίευση

2) κλοπή από Αντιπρόσωπο

3) Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

4) Εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις

5) Πλαστογραφία

6) Κυκλοφορία πλαστού εγγράφου

7) Κλοπή & Παράνομη Κατοχή Περιουσίας, τα οποία διαπράχθηκαν μεταξύ 2020 – 5/3/2024, στην Επαρχία Λευκωσίας

8) Ψευδής φορολογική δήλωση, που διαπράχτηκε τα έτη 2020,2021,2022, στη Λευκωσία

9) Παρέμβαση σε Δικαστική διαδικασία, που διαπράχτηκε στις 10/4/2024, στη Λεμεσό και στις 26/4/2024, στην επαρχία Αμμοχώστου και

10) Φορολογικά Αδικήματα κατά παράβαση του περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας Νόμου του 2000, όπως αυτός τροποποιήθηκε, δηλαδή: α) Δόλια Αποφυγή καταβολής Φ.Π.Α., Β) Δόλια εξασφάλιση Επιστροφής Φ.Π.Α., γ) Υποβολή αναληθών δηλώσεων στον Φ.Π.Α., δ) Συμπεριφορά που συνεπάγεται διάπραξη αδικήματος, ε) Σύμπραξη στην αποφυγή καταβολής Φ.Π.Α., στ) Παράλειψη υποβολής Φορολογικής Δήλωσης εμπρόθεσμα και ζ) Μη έκδοση νόμιμης απόδειξης, τα οποία διαπράχτηκαν μεταξύ 1/8/2021-31/12/2023, στη Λευκωσία.