Υγεία

Πέθανε ασθενής γιατί δεν ήξεραν ποιος θα τον αναλάμβανε (Βίντεο)

Τραγικά είναι τα όσα καταγγέλλει η εθνική επιτροπή θαλασσαιμίας. Ασθενής, 41 ετών με δρεπανοκυτταρική αναιμία έχασε τη ζωή του, επειδή οι γιατροί καθυστέρησαν να αποφασίσουν ποιο τμήμα και ποια ειδικότητα θα αναλάμβανε το περιστατικό, όπως αναφέρει η καταγγελία.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο ο ασθενής εισήχθη πριν από δύο μέρες στο νοσοκομείο Αμμοχώστου με έντονους πόνους και οι γιατροί έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για αντιμετώπιση του περιστατικού.

Ωστόσο επειδή δεν διέθεταν την απαραίτητη εξειδίκευση για να δράσουν γρήγορα και αποτελεσματικά, η καθυστέρηση στη λήψη απόφασης για την ειδικότητα ιατρού και το τμήμα που θα αναλάμβανε το χειρισμό του περιστατικού προκάλεσε επιδείνωση της της υγείας του ασθενούς, με αποτέλεσμα το θάνατό του.
Η εθνική επιτροπή θαλασσαιμία ζητά από τον ΟΚΥπΥ διερεύνηση του περιστατικού.

Η ανακοίνωση της εθνικής επιτροπής θαλασσαιμίας

H Εθνική Επιτροπή Θαλασσαιμίας και Λοιπών Αιμοσφαιρινοπαθειών (ΕΕΘ) αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον Παναγιώτη Αναστάση, 41 ετών, ασθενή με δρεπανοκυτταρική αναιμία και αγαπητό μέλος της παγκύπριας οικογένειας των ατόμων με αιμοσφαιρινοπάθειες, ο οποίος κατέληξε χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου μετά από επιπλοκές σχετιζόμενες με τη νόσο.

Η ΕΕΘ εκφράζει στα μέλη της οικογένειάς του, τους συγγενείς και τους φίλους του τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για τον αδόκητο χαμό του.

Αιωνία του η μνήμη.

Eκ μέρους του Δ.Σ.,

Δρ. Ανδρούλλα Ελευθερίου

Πρόεδρος ΕΕΘ