Αθήνα: Η πόλη όπου ο πολιτισμός συνδυάζεται με την αγορά
Έναν τόπο με αρχαία ιστορία, σπουδαία ιστορικά μνημεία, γραφικές γειτονιές στο ιστορικό κέντρο, σύγχρονη αρχιτεκτονική στα προάστια έντονη νυχτερινή ζωή, παραλίες, βουνά, παραδοσιακή κουζίνα και γκουρμέ εστιατόρια, είναι με λίγα λόγια η εικόνα της Αθήνας. Όλη η πόλη της Αθήνας είναι ένα υπαίθριο μουσείο.
H Ακρόπολη, η Αρχαία Αγορά, το νέο Μουσείο Ακρόπολης, η Πλάκα, το ιστορικό κέντρο είναι τα κυριότερα μέρη για να θαυμάσετε την ιστορία αυτής της πόλης και ταυτόχρονα να τα συνδυάσετε με την αγορά, να εξερευνήσετε τα μικρά μυστικά του εμπορίου και να ενδιαφερθείτε για προϊόντα ειδικής προστιθέμενης αξίας που μπορείτε να βρείτε μόνο στην Αθήνα.
Με στόχο την προβολή του Athens Shopping να γνωστοποιήσει στο Κυπριακό αγοραστικό κοινό όλα τα Ελληνικά Εμπορικά Τοπόσημα καθιστώντας την Αθήνα, ως μια από τις σπουδαιότερες Ευρωπαϊκές αγορές με μοναδικές εμπειρίες στους ταξιδιώτες, ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την εταιρεία CK Strategies και την υποστήριξη της Cyprus Airways, διοργάνωσαν ένα ξεχωριστό ταξίδι εξοικείωσης με τα κορυφαία Κυπριακά ΜΜΕ.
Οι δημοσιογράφοι των κυπριακών ΜΜΕ είχαν ως αφετηρία το εμβληματικό διατηρητέο κτήριο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών στην οδό Μητροπόλεως 52 και στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Μοναστηράκι, συνομίλησαν με καταστηματάρχες της περιοχής, με παλιούς τεχνίτες, ξεναγήθηκαν σε μουσεία και γεύτηκαν τις παραδοσιακές γεύσεις της περιοχής αλλά ήπιαν και βαρύ γλυκό γνήσιο ελληνικό καφέ. Και όλα αυτά στην καρδιά της Αθήνας. της πόλης των φιλοσόφων.
Η αποστολή Κυπρίων επισκέφτηκε το ιστορικό πρόσφατα ανακαινισμένο κτήριο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και στη συνέχεια κατά την περιήγηση στο Μοναστηράκι συνομίλησε με τον Δημήτρη Μόσχο, Πρόεδρο του Συνδέσμου Καταστηματαρχών στην Πλάκα.
«Η φιλοσοφία του χαλιού»
Μια ξεχωριστή φυσιογνωμία της περιοχής είναι ο κ. Γιάννης Μιχαλόπουλος που διαθέτει κατάστημα χαλιών εκτιμώντας πως το «χαλί ζεσταίνει την ψυχή και όχι το σώμα».
Ο κ. Μιχαλόπουλος αναφέρθηκε στη μακρά παράδοση που έχουν οι Έλληνες και οι Αρμένιοι στην ύφανση των χαλιών. Είπε πως μετά τη γενοκτονία της Σμύρνης μετανάστες Έλληνες από τη Μικρά Ασία πήγαν και εγκαταστάθηκαν στη Νέα Ιωνία και στην Κέρκυρα και ασχολήθηκαν με διάφορες δουλειές ανάμεσα σ’ αυτές και με την ύφανση χαλιών. Είπε ακόμη πως το πρώτο είδος χαλιού το οποίο βρέθηκε ήταν τον 7ο αιώνα π.χ. στο Πάζιρι της Σιβηρίας από τον Ντένκο, ο οποίος ήταν ένας αρχαιολόγος το 1947 που σε κάποια ανασκαφή που έκανε είδε ένα είδος χαλιού το οποίο λέγεται Πάζιρι παίρνοντας το όνομα από την περιοχή με μια μπορντούρα γεμάτη υφάνσεις. Την ίδια μπορντούρα την βρίσκουν, είπε, και στο βορειοανατολικό άκρο της Περσέπολης.
Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μιχαλόπουλος ανέφερε πως εάν δεν έχεις καλή πρώτη ύλη ποτέ δεν μπορείς να δημιουργήσεις, τονίζοντας πως από ένα πρόβατο μπορούμε να πάρουμε 45 ειδών νήματα. Πρόσθεσε πως διάσημοι ζωγράφοι έδιναν σχέδιά τους στην Ανατολή για την κατασκευή χαλιών. Ο κ. Μιχαλόπουλος γνωρίζει πάρα πολύ κόσμο από την Κύπρο ενώ το κατάστημα φιλοξενεί και δύο πίνακες του Παφίτη ζωγράφου Ανδρέα Χαραλαμπίδη με τον οποίο είναι φίλοι.
Το ελληνικό κόσμημα από τις Μυκήνες μέχρι σήμερα
Εξάλλου, ο Διευθυντής του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σωτήρης Αντωνίου, αναφέρθηκε στο πλαίσιο της περιήγησης της αποστολής, στα καταστήματα στο Μοναστηράκι της Αθήνας που πωλούν κοσμήματα αλλά και στην ιστορία των 7,5 χιλιάδων ετών που έχει η Ελλάδα στο κόσμημα και πώς αυτή αξιοποιείται. Η κ. Παναγιώτα Κούργια, παλιά κατασκευάστρια κοσμημάτων που διαθέτει κατάστημα στο Μοναστηράκι, σημείωσε πως το κόσμημα είναι πολιτιστικό κοινωνικό κληροδότημα που ξεκίνησε 7.500 χιλιάδες χρόνια πριν από τις Μυκήνες. Κοσμήματα σφυρηλατημένα με σφυρί, μέταλλα που συνδέονται μεταξύ τους και δημιουργούν μια δαντέλα. Υπάρχουν ωστόσο, όπως είπε, σχέδια που γίνονται με λέιζερ. Αρχαϊκά κοσμήματα και άλλα εμπνευσμένα από τη Βυζαντινή περίοδο.
Ζωντανή κατασκευή κρυστάλλου με χρυσό και ασήμι
Εξάλλου, η αποστολή επισκέφτηκε και το εργαστήριο Καπετανάκη όπου έγινε ζωντανή επίδειξη της τέχνης της επικάλυψης όλων των ειδών κρυστάλλου με χρυσό και ασήμι. Από αυτό κατασκευάζονται σετ σερβιρίσματος, ποτήρια, σταυροί, πορτατίφ, μπουκάλια, κορνίζες, κηροπήγια, κλάδοι ελιάς και πολλά άλλα ειδικής προστιθέμενης αξίας χειροποίητα προϊόντα.
«Αρχαία ελληνικά σανδάλια»
Τα ελληνικά χειροποίητα σανδάλια που φορούσαν και στην Αρχαία Ελλάδα αποτελούν σήμα κατατεθέν για το Μοναστηράκι της Αθήνας. Τα αγοράζουν ντόπιοι αλλά και ξένοι. Οι πρώτοι που φόρεσαν αυτά τα σανδάλια ήταν οι Αιγύπτιοι ανέφερε ο κ. Μάνος Αγγελάκος, ένας από τους πιο παλιούς κατασκευαστές. Όπως είπε, το πρώτο σανδάλι που κατασκευάστηκε στον κόσμο και έχει μέχρι στιγμής βρεθεί είναι από φλοιό φασκόμηλου και βρέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από 11.000 χρόνια. Σήμερα αξιοποιώντας την παράδοση δημιουργούμε προϊόντα μόδας που εξάγουμε με μεγάλη επιτυχία.
Το καφενείο “Η Ωραία Ελλάς” στο Εθνικό Μητρώο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Το Παραδοσιακό καφενείο, ηλικίας 110 ετών, «Η Ωραία Ελλάς» βρίσκεται επί της οδού Πανδρόσου στο Μοναστηράκι. Το Υπουργείο Πολιτισμού το ενέταξε στο Εθνικό Μητρώο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννη Αντωνίου, υπεύθυνο του παραδοσιακού καφενείου, η ιστορία του ξεκίνησε πριν 110 χρόνια περίπου και αποτέλεσε τοπόσημο της εποχής για την Αθήνα. Είπε ακόμη πως μετέχουν «σε ένα μεγάλο διαδικτυακό δρόμο και είμαστε από τα πρώτα μέλη του δρόμου ιστορικών καφέ που υπάγεται στο Συμβούλιο της Ευρώπης». Στο καφενείο, ανέφερε, μπορείς να πιείς μερακλίδικο καφέ που ίσως να μην έχετε ξαναδοκιμάσει. Αρωματικός, με καϊμάκι ή χωρίς, αναλόγως πώς τον προτιμάει ο επισκέπτης ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις ο καφές σερβίρεται με συνοδεία παραδοσιακού γλυκού, που ολοκληρώνει την αυθεντική εμπειρία του καφέ με τον πιο απολαυστικό τρόπο. Στα μαρμάρινα τραπέζια που έχουν θέα την Πλάκα και την Ακρόπολη, ο επισκέπτης του παραδοσιακού καφενείου μπορεί να απολαύσει εκτός από μερακλίδικο καφέ και ελληνικά αποστάγματα, καθώς και παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού. Ένας χώρος για συνεύρεση αφού από τα παλιά χρόνια, είπε ο κ. Αντωνίου, τα καφενεία διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην κοινωνική, πνευματική και πολιτική ζωή της Ελλάδας.
Η σημασία τους ήταν καθοριστική για το κοινωνικό γίγνεσθαι. Πλησίον της παλιάς Βουλής, το χρησιμοποιούσαν όλοι οι πολιτικοί για να προωθούνε τις ιδέες τους. Στους χώρους τους φιλοξενήθηκαν οπλαρχηγοί, διπλωμάτες, πολιτικοί και άλλοι. Πρόσθεσε πως αρκετές δεκαετίες μετά ήταν και το πρώτο χρηματιστήριο και σ’ αυτό συγκεντρώνονταν οι πρώτοι έμποροι.
Μουσεία
Το «νήμα της ζωής και της καριέρας» της Μαρίας Κάλλας στο Μουσείο της στην Αθήνα
Μέσα από κείμενα, αντικείμενα, video και σπάνια ηχητικά στιγμιότυπα που «χτίζουν» μια συνολική εμπειρία για τον επισκέπτη, ξετυλίγεται το νήμα της ζωής και της καριέρας της Μαρίας Κάλλας στο ομώνυμο Μουσείο στην Αθήνα, δήλωσε η Διευθύντρια Μουσείων της Τεχνόπολης, κ. Μαρία Φλώρου, η οποία υποδέχθηκε στο Μουσείο αποστολή Κυπρίων δημοσιογράφων μαζί με τη Διευθύντριά του κ. Δέσποινα Ανδριοπούλου. Η κ. Φλώρου αναφέρθηκε στο πλαίσιο της ξενάγησης στη μουσικότητα της Μαρίας Κάλλας αλλά και στο τι περιλαμβάνουν οι τρεις όροφοί του Μουσείου, που είναι αφιερωμένο σε μία από τις σημαντικότερες λυρικές τραγουδίστριες όλων των εποχών, οι ερμηνείες της οποίας άλλαξαν την πορεία της όπερας για πάντα.
Η Διευθύντρια του Μουσείου κ. Ανδριοπούλου, αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της Μαρίας Κάλλας, στα χρόνια της στην Ελλάδα, στη διεθνή καριέρα και στους μεγάλους ρόλους, μέχρι την κοσμική της ζωή, την προσωπικότητά της, τις στιγμές και τους ανθρώπους της ζωής της, αλλά και τη σπουδαία κληρονομιά που άφησε.
Επίσης μίλησε για τις εμφανίσεις της για πρώτη φορά στο κοινό στις μαθητικές επιδείξεις του Εθνικού Ωδείου στην αίθουσα Παρνασσός.
Ο τρίτος όροφος του Μουσείου όπως αναφέρθηκε στην αποστολή των Κυπρίων δημοσιογράφων χρησιμοποιείται για σκοπούς διοργάνωσης διαφόρων εικαστικών γεγονότων.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν:
Facebook: https://www.facebook.com/mariacallasmuseum
Instagram: https://www.instagram.com/mariacallasmuseum/
Ζωντανός προορισμός το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού στο Μοναστηράκι
Το όραμα και η αποστολή του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού ήταν και είναι να αφουγκράζεται τις αγωνίες και τους αναστοχασμούς ενός κοινωνικού γίγνεσθαι διαρκώς μεταλλασσόμενου, παραμένοντας με αυτόν τον τρόπο ένας οργανισμός ζωντανός και ελκυστικός για το κοινό, όπως διαπίστωσαν οι Κύπριοι δημοσιογράφοι που το επισκέφθηκαν. Την αποστολή Κυπρίων δημοσιογράφων, ξενάγησε η Διευθύντρια του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, κ. Έλενα Μελίδη.
Τα εκθέματα μοναδικά, ανάμεσα στα οποία ένα γιλέκο της γυναικείας νυφικής και γιορτινής φορεσιάς της Σκύρου, κατασκευασμένο το 17ο αιώνα, μέχρι την αποτύπωση της συλλεκτικής πολιτικής του Μουσείου σήμερα, όπου παρουσιάζεται ένας μικρός θησαυρός μνήμης προσωπικών και οικογενειακών κειμηλίων από την εποχή του Β Παγκοσμίου Πολέμου και της κατοχής συνοψίζεται η σύγχρονη οπτική του Μουσείου, το οποίο ενδιαφέρεται πια για τη σύνδεση των αντικειμένων με την καθημερινότητα του χθες και τις ιστορίες των ανθρώπων πίσω απ’ αυτά. Στην εκθεσιακή ενότητα που αφορά τη σχέση του ανθρώπου με το θείο, το Μουσείο πραγματεύεται τους διαφορετικούς τρόπους έκφρασης του θρησκευτικού συναισθήματος, όπως εκφράζονται μέσα από τις τελετές της Ορθόδοξης Εκκλησίας και τις λαϊκές δοξασίες και αποτυπώνονται στον κύκλο της ανθρώπινης ζωής και στον κύκλο του χρόνου.
Η γέννηση, ο θάνατος, ο καθαγιασμός του χώρου και του χρόνου της κοινότητας, τα ετήσια ορόσημα των παραδοσιακών κοινοτήτων, τα πανηγύρια του ελληνικού καλοκαιριού, τα λαϊκά συλλογικά δρώμενα και έθιμα του Δωδεκαημέρου και της Αποκριάς, εικονογραφούνται μέσα από τα παλιότερα και πολυτιμότερα αντικείμενα των συλλογών του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού που μας καλούν να σκεφτούμε τη σχέση μας με τις σύγχρονες τελετουργίες. Εντύπωση προκαλούν τα οικογενειακά εκθέματα. Σημαντική είναι και η αίθουσα που φιλοξενεί το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού για τους μικρούς επισκέπτες σε μια προσπάθεια να γνωρίσουν την ιστορία της Ελλάδας.
Η κ. Μελίδη σημείωσε πως σήμερα το ιστορικό αυτό Μουσείο, που ιδρύθηκε το 1918 και βρίσκεται στο κατώφλι του δεύτερου αιώνα της ζωής του, εξακολουθεί να πορεύεται ως φορέας κοινωνικής αλλαγής, και ανανέωσης, με τις αρχές της βιωματικής προσέγγισης και της ψυχαγωγικής εκπαίδευσης να κυριαρχούν στη νέα εκθεσιακή του πολιτική. Το μουσειακό αφήγημα στη νέα μόνιμη έκθεση αναπτύσσεται σε ένα σύμπλεγμα 4.000 τετραγωνικών μέτρων όπου 18 σπίτια και παράσπιτα του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα φιλοξενούν από μία θεαματική ενότητα που αναφέρεται σε μια έκφανση του νεότερου ελληνικού πολιτισμού, δημιουργώντας έτσι ένα ιδιότυπο πολιτιστικό τοπίο που διατρέχει και συνέχεια τον ευρύτερο πολεοδομικό ιστό της ιστορικής Αθήνας.
Επιπρόσθετα, η κ. Μελίδη σημείωσε πως στην έκθεση κυριαρχεί η ανθρωποκεντρική προσέγγιση, δηλαδή αφενός η ανάδειξη των αντιλήψεων και της ζωής των ανθρώπων «πίσω» και «μέσα» από τα μουσειακά αντικείμενα και αφετέρου η έμφαση στην εμπειρία που αποκομίζει ο επισκέπτης από την επίσκεψή του στο Μουσείο. Τρεις χιλιάδες εκθέματα που χρονολογούνται από τα μέσα του 18ου αιώνα έως και το 1970, από κάθε περιοχή όπου έδρασε ο ελληνισμός, διαδραστικές ψηφιακές εφαρμογές, πολυμέσα και εποπτικό υλικό συνθέτουν την εικόνα ενός σύγχρονου Μουσείου, όπου τα νέα τεχνολογικά μέσα ενσωματώνονται εννοιολογικά και αρχιτεκτονικά στη συνολική αφήγηση της έκθεση και εντάσσονται αρμονικά στο σύνολο των εκθεσιακών μέσων.
Στόχος και πρόκληση ταυτόχρονα, παραμένει πάντα η παρουσία ενός Μουσείου που θα δεσμεύεται στην προσέγγιση ενός ευρύτερου κοινού που θα διεκδικεί με τόλμη τη θέση του στη «βιομηχανία του ελεύθερου χρόνου», συμπλήρωσε.
Η έκθεση παρουσιάζει τον χώρο, τον χρόνο και τον τρόπο, με τον οποίο οι αγρότες, τεχνίτες και έμποροι διαθέτουν τα προϊόντα τους. Πολυσήμαντες αναγνώσεις μέσα από κείμενα, φωτογραφίες, σπάνιο αρχειακό υλικό αυθεντικές μαρτυρίες και διαδραστικά εκθέματα αναδεικνύουν την εργασία ως μέσο επιβίωσης και ως ρυθμιστή επιπέδου και της θέσης στο κοινωνικό σύνολο.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν :
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100064580808471&ref=hl
Instagram: https://www.instagram.com/museumofmoderngreekculture/
Ξεχωριστή βιωματική εμπειρία η επίσκεψη στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας
Μία ξεχωριστή βιωματική εμπειρία προσφέρει στον επισκέπτη του το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, ταξιδεύοντάς τον στην 28η Ολυμπιάδα, της Αθήνας 2004.
Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, που βρίσκεται εντός του εμπορικού κέντρου Golden Hall και συνδέεται μέσω πεζογέφυρας με το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» (Ο.Α.Κ.Α.) επισκέφτηκε αποστολή Κυπρίων δημοσιογράφων, στο πλαίσιο ταξιδιού τους στην Αθήνα.
Όπως αναφέρθηκε στην αποστολή κατά την ξενάγηση, το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας αποτελεί έναν χώρο γνώσεων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και αναφέρεται στο πνεύμα της ευγενούς άμιλλας ως πανανθρώπινη αξία καθώς και στον καθοριστικό ρόλο της Ελλάδας στην ανάδειξη του Ολυμπισμού και στην ανάδειξη της Αθήνας ως Ολυμπιακής Πρωτεύουσας. Το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας, όπως σημειώθηκε, αποτελεί μια απόδοση φόρου τιμής στους Έλληνες αθλητές και στην παρουσίαση των Ελλήνων Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών που απέσπασαν μετάλλια.
Αυτά, όπως αναφέρθηκε, είναι τα βασικά προτάγματα της ίδρυσης του Ολυμπιακού Μουσείου Αθηνών, μαζί με την προσφορά μιας ανεπανάληπτης εμπειρίας για τους επισκέπτες, μια ιδέα που γεννήθηκε την περίοδο του 2004.
Με βάση το παραπάνω σκεπτικό, το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τη Lamda Development S.A. σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, το οποίο εδρεύει στο Golden Hall.
Το Μουσείο τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων.
Για την τεκμηρίωση των Εκθεμάτων, η μουσειολογική ομάδα συνεργάστηκε με περισσότερους από 40 Εθνικούς και Διεθνείς Πολιτιστικούς φορείς. Ανάμεσά τους κορυφαία διεθνή μουσεία όπως το Βρετανικό Μουσείο, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης (The Met), το Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης (State Hermitage Museum), το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης και την Κρατική Αρχαιολογική Συλλογή του Μονάχου (Staatliche Antikensammlungen München), και ελληνικά μουσεία όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας, το Μουσείο Μπενάκη, καθώς και αρχεία όπως το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο κ.ά.
Παράλληλα, ανεκτίμητη ήταν η συμβολή των δωρητών, όπως αναφέρθηκε στην αποστολή των Κυπρίων δημοσιογράφων, ξεκινώντας από τους Έλληνες Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες που πρόσφεραν μετάλλια και προσωπικό εξοπλισμό (Πύρρος Δήμας, Σπύρος Γιαννιώτης, Σοφία Μπεκατώρου, Αιμιλία Τσουλφά, Λεωνίδας Κόκκας, Πέτρος Γαλακτόπουλος, Δημήτρης Μούγιος, Δημοσθένης Ταμπάκος κ.ά.).
Το ίδιο έκαναν και μέλη της Ολυμπιακής Οικογένειας (Σπύρος Καπράλος, Άρτεμις Ιγνατίου), ιδιώτες συλλέκτες και δωρητές (Παύλος Γερουλάνος, Οικογένεια Καυταντζόγλου) αλλά και συλλογές (Νομισματική Συλλογή Alpha Bank, Φιλοτελική Διεύθυνση ΕΛΤΑ).
Κατασκευαστικά, όλη η αρχιτεκτονική προσέγγιση και η κτηριακή φιλοσοφία του Ολυμπιακού Μουσείου Αθηνών, έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να είναι αντάξια στην ανάδειξη της κουλτούρας και της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ ταυτόχρονα συμμορφώνεται πλήρως με τις σύγχρονες περιβαλλοντικές επιταγές.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν:
https://athensolympicmuseum.org/
Facebook: https://www.facebook.com/AthensOlympicMuseum#
Instagram: https://www.instagram.com/athensolympicmuseum
Μεσογειακή κουζίνα
Οι Κύπριοι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακές γεύσεις και να πιουν αυθεντικό ελληνικό καφέ αλλά και παγωμένη λεμονάδα.
Το δείπνο στην «Ταβέρνα του Ψαρά» με την καταπλητική θέα και το καλό ελληνικό φαγητό, το μεζεδοπωλείο «Διόσκουροι», που αποτελεί κλασσική αξία στην περιοχή της Πλάκας εκεί που τα τραπεζάκια γέρνουν προσφέροντας μοναδική θέα στην Ακρόπολη και στην Αρχαία Αγορά. Ένας χώρος για καφέ, ποικιλίες και ουζάκι ένα παραδοσιακό μεζεδοπωλείο με ιστορία που γυρίζει πίσω στο 1934.
Ξεχωριστό ήταν το δείπνο στο πολυτελές εστιατόριο «Αthenee» στην περιοχή Σύνταγμα στη συμβολή των οδών Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου, σε ένα περιβάλλον μοναδικό, με γευστικότατα πιάτα, μεσογειακή κουζίνα και με επιβλητική διακόσμηση που σε παραπέμπει σε μια άλλη εποχή. Η εξυπηρέτηση μοναδική από άρτια επαγγελματίες του χώρου της επισιτιστικής βιομηχανίας. Το επισκέπτονται οι μεγαλύτερες προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών, και έχει μετατραπεί σε έναν καινούργιο προορισμό .Μαζί με τις μπουτίκ των μεγαλύτερων οίκων μόδας που γειτνιάζουν, δημιούργησε μια καινούργια γειτονιά με ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες που θα επιλέξουν να απολαύσουν το φαγητό ή το ποτό τους στη φιλόξενη σάλα του ή το μπαρ.
To ταξίδι στην Αθήνα δεν θα ήταν τόσο υπέροχο χωρίς:
CK Strategies- για την άψογη οργάνωση
Cyprus Airways για την μοναδική εμπειρία ταξιδιού που προσφέρει
Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών για την φιλοξενία υψηλών προδιαγραφών!
Τι σας προτείνουμε για την διαμονή σας στην Αθήνα:
- TITANIA HOTEL https://www.titania.gr/