Ειδήσεις

Δυο παιδιά έριξαν το πυροτέχνημα που προκάλεσε πυρκαγιά στην Τριμίκλινη

Ένας 12χρονος και ένας 13χρονος φέρεται να παραδέχθηκαν ότι η φωτιά που ξέσπασε χθες στην Τριμίκλινη, προκλήθηκε από πυροτέχνημα που άναψαν. Η φωτιά έκαψε σχεδόν 1,5 τετραγωνικό χιλιόμετρο άγριας βλάστησης.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, μετά από μαρτυρία που εξασφαλίστηκε, εντοπίστηκαν οι δυο ανήλικοι, οι οποίοι, στην παρουσία των γονιών τους, φέρεται να παραδέχθηκαν ότι έκαναν χρήση πυροτεχνημάτων, από τα οποία προκλήθηκε η πυρκαγιά.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται, πρόσθεσε, ως επίσης και για την φωτιά στην Ανώγυρα, που ενδέχεται να προκλήθηκε από κακόβουλη ενέργεια.

Εξάλλου, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, Γιώργος Κωνσταντίνου, η φωτιά στην Τριμίκλινη έκαψε περί τα 1,5 τετραγωνικό χιλιόμετρο άγριας βλάστησης, ενώ επηρεάστηκαν και καλλιέργειες.

Ισχυρές δυνάμεις έδωσαν τεράστια μάχη κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ πτητικά μέσα έκαναν ρίψεις η ώρα 5:30 σήμερα και η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 6:00, πρόσθεσε.

Ανέφερε δε ότι η Πολιτική Άμυνα προχώρησε σε προληπτική εκκένωση μεμονωμένων κατοικιών της περιοχής.

Με αφορμή την παραδοχή των δυο ανήλικων για την πρόκληση της φωτιάς, ο κ. Κωνσταντίνου κάλεσε το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό γιατί «μια σπίθα μπορεί να φέρει την καταστροφή».

Πηγή: ΚΥΠΕ