Ειδήσεις

Έρχονται έξυπνα συστήματα μεταφορών – Τι αλλάζει στους δρόμους (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Υπουργός Μεταφορών κ. Αλέξης Βαφεάδη και εξήγησε τους σχεδιαμσούς για τοποθέτηση 170 καμερών παρακολούθησης, στους 180 μετρητές κυκλοφορίας και στους 40 πίνακες μηνυμάτων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σκοπός της τοποθέτησης έξυπνων συστημάτων είναι η βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας του οδικού δικτύου και η διαχείριση της οδικής συμφόρησης.

«Το έργο αυτό αποσκοπεί στο να εξοπλιστεί σωστά το κέντρο διαχείρισης πληροφορίας, το οποίο θα παρακολουθεί στους δρόμους την κίνηση με στόχο αν εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα να μπορούμε να ανταποκριθούμε γρήγορα, να γνωρίζουμε πόσα οχήματα περνούν ανά πάσα στιγμή βλέποντας από τους μετρητές», πρόσθεσε.

Επιπλέον ανέφερε ότι «θα τοποθετηθούν κάμερες που θα παρακολουθούν τι συμβαίνει στους δρόμους ούτως ώστε να γνωρίζουμε αν έγινε κάποιο ατύχημα ή αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα για να μπορέσουμε να επιλυθούμε του θέματος πιο γρήγορα».

Ερωτηθείς αν τα συστήματα παρακολουθήσεις θα συνδεθούν με την google maps και το gps απάντησε ότι «επιδιώκουμε να συνδεθούμε με την google maps για να μπορέσουμε να διαθέσουμε σε αυτές τις πλατφόρμες περισσότερες πληροφορίες όπως για παράδειγμα εάν υπάρχει ενημέρωση για ατύχημα ή που υπάρχουν στάσεις λεωφορείων, φορτιστές αυτοκινήτων κ.τ.λ.».

Τέλος, ανέφερε ότι «πιστεύουμε όλα αυτά τα μέτρα βοηθάνε στο να λύσουμε προβλήματα συμφόρησης πιο γρήγορα», «η τεχνολογία είναι ένα εργαλείο στα χέρια μας».