Κόστος Ζωής

Ξεκινούν οι αιτήσεις για δωρεάν διακοπές χαμηλοσυνταξιούχων και όποιος πρόλαβε… πρόλαβε

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας – «Παγώνουν» οι αιτήσεις όσων επωφελήθηκαν το 2023 τις δύο πρώτες εβδομάδες

Ανοίγουν αύριο οι αιτήσεις για τις δωρεάν διακοπές χαμηλοσυνταξιούχων σε ορεινά θέρετρα και στον Πύργο της Τυλληρίας, με το σχέδιο να αναμένεται και φέτος να έχει μεγάλη απήχηση, όπως συνέβη τις προηγούμενες χρονιές εφαρμογής του.

Το Σχέδιο Επιχορήγησης Διακοπών Χαμηλοσυνταξιούχων θα λειτουργήσει για την περίοδο από 4/6/2024 έως 29/7/2024 και από 3/9/2024 έως 28/10/2024 ή μέχρι εξαντλήσεως του σχετικού κονδυλίου και θα καλύπτει 4ήμερη διαμονή (3 διανυκτερεύσεις) με πλήρη διατροφή, από Παρασκευή έως Δευτέρα και από Τρίτη έως Παρασκευή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τις δύο πρώτες εβδομάδες θα δίνεται σειρά προτεραιότητας μόνο σε όσους δεν συμμετείχαν την περσινή περίοδο. Μετά τις δύο πρώτες εβδομάδες, θα δίνεται προτεραιότητα ανάλογα με την ημερομηνία υποβολής της αίτησης μέχρι να εξαντληθεί το κονδύλι.

Μόνο διαδικτυακά θα γίνονται οι αιτήσεις

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από αύριο να μπαίνουν στην ιστοσελίδα του Orthodoxou Travel (εδώ(link is external)) και να υποβάλλουν εκεί ηλεκτρονικά την αίτησή τους. Την αίτηση θα μπορούν να βρίσκουν και μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Εργασίας, για να την στέλνουν με ηλεκτρονικό μήνυμα στον ανάδοχο.

Από το Υπουργείο Εργασίας αναμένεται ότι θα επωφεληθούν πέραν των 6.000 ατόμων φέτος.