Εκλογές 2024

Μανώλης Μανώλη: «Κύριο μέλημά μου είναι ο άνθρωπος»

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λακατάμειας, Αρ. 12 και Σχολικός Έφορος Λακατάμειας, Τσερίου και Ανθούπολης, Αρ. 4, ΔΗΚΟ

Με κύριο στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συνδημοτών του, αλλά και τη μείωση της νεανικής παραβατικότητας στα σχολεία, ο Μανώλης Μανώλη θέτει διπλή υποψηφιότητα, για Δημοτικός Σύμβουλος Λακατάμειας στον συνδυασμό του ΔΗΚΟ, με τον Αρ. 12 και Σχολικός Έφορος Λακατάμειας, Τσερίου και Ανθούπολης, με τον Αρ. 4.

Κύριε Μανώλη Μανώλη, πείτε μας λίγα λόγια για σας, για να σας γνωρίσει καλύτερα ο κόσμος. Πού γεννηθήκατε, σε ποια σχολεία φοιτήσατε, τι σπουδάσατε και σε ποιον τομέα δραστηριοποιείστε επαγγελματικά;

Γεννήθηκα στη Λάπηθο (Κερύνειας) το 1955 και έχω καταγωγή από τον Άγιο Επίκτητο, το γένος Χ΄΄Μανώλη και από τη Λάπηθο, το γένος Γεωργιάδη Πουζιαρεττή. Λόγω επαγγέλματος του πατέρα μου φοίτησα σε διάφορα σχολεία, όπως Μύρτου, Άγιο Δομέτιο και Στρόβολο. Αποφοίτησα από το FREDERICK ως Σχεδιαστής Αρχιτεκτονικού Σχεδίου. Ακολούθως κατετάγην το 1973 στην Ε.Φ. και το επόμενο έτος με βρήκε να λαμβάνω μέρος στις σκληρές μάχες Κυρηνείας - Λαπήθου, όπου είμαι ένας από τους επιζώντες του ηρωικού 7ου Τάγματος Μηχανικού.

Το 1976 τέλεσα τον γάμο μου με την Αφροδίτη Ευθυμίου, από την Άχνα Αμμοχώστου, με την οποία απέκτησα τη θυγατέρα μου Παναγιώτα. Ακολούθησε η μετάβασή μου στις ΗΠΑ ως πρόσφυγας μετανάστης, όπου φοίτησα στο C.V.T. ως Μικροβιολόγος. Ακολούθως εργάστηκα για 5 χρόνια στο South Nassau Communities Hospital N.Y. Ακολούθησε η μετάβασή μου στην Αυστραλία, όπου εργάστηκα στη Unilever για 7 χρόνια.

Ο πόθος της επιστροφής επικράτησε και επέστρεψα στην αγαπημένη μου Κύπρο, όπου εργάστηκα στην P.J.C. Restaurants μέχρι τη συνταξιοδότησή μου.

ΜΑΝΩΛΗ 2.jpg

Ποια ήταν η ενασχόλησή σας με τα κοινά;

Κατά την παραμονή μου στη Νέα Υόρκη όσο και στο Σίδνεϊ ήμουν ενεργό μέλος της Παροικίας μετέχοντας στις διάφορες επιτροπές των συντεχνιών, όπως και στις εκκλησιαστικές επιτροπές. Έτσι, μου δόθηκε η ευκαιρία ν' αποκτήσω πείρα. Είμαι μέλος της Επιτροπής ΔΗΚΟ Λακατάμειας, μέλος της Εκκκλησιαστικής Επιτροπής Αγίου Επικτήτου Κερύνειας και Ταμίας του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Μηχανικού. Συμμετέχω στις αντικατοχικές εκδηλώσεις της Κύπρου και στις εκδηλώσεις του Δήμου Λακατάμειας.

Γιατί αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές για Δημοτικός Σύμβουλος και για Σχολικός Έφορος;

Ο κύριος λόγος που θέτω υποψηφιότητα για Δημοτικός Σύμβουλος είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη, που καταπατούνται συχνά. Παράλληλα, ως Σχολικός Έφορος θα εισηγηθώ λύσεις για την αυξημένη νεανική παραβατικότητα στα σχολεία, όπως και την αλλαγή του τρόπου μάθησης, καθώς έχουμε μείνει πολύ πίσω σε σύγκριση με τις προοδευτικές χώρες.

ΜΑΝΩΛΗ 3.jpg
Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Γρηγόρη Αυξεντίου, στη Λακατάμεια.

Ποιοι είναι οι τρεις κύριοι άξονες, στους οποίους θα εγκύψετε σε περίπτωση εκλογής σας;

1) Το πρώτο μέλημά μου είναι ο άνθρωπος. Με όλη μου τη δύναμη και όλο το 24ωρο θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου στους πολίτες.

2) Να εισηγηθώ εκπτώσεις στους δημοτικούς φόρους και τέλη στους συνταξιούχους και πολύτεκνες οικογένειες.

3) Θα είμαι κοντά στη νεολαία και στα αθλητικά σωματεία, για επίλυση όλων τους των προβλημάτων.