Υγεία

Savoir Vivre ψυχή & τροφή

Η αλλαγή ξεκινά πάντοτε από εμάς , ατομικά. Οι βασικές αρχές στα θέματα κώδικα καλής συμπεριφοράς ξεκινά από το σπίτι μας σε αρχικό στάδιο και σε μετέπειτα στάδιο , με όλους τους γνωστούς / αγνώστους που συναναστρεφόμαστε σε καθημερινό επίπεδο.

Το Ευχαριστώ και το Παρακαλώ , υποδηλώνει και εμπνέει τον Σεβασμό , πρώτα από τον ίδιο μας τον εαυτό και μέσα από την έννοια προσφέρω και στους άλλους συνανθρώπους μου . Είναι η επιβεβαίωση ότι ως άτομο , σέβομαι και φροντίζω τον εσωτερικό μου εαυτό , τρέφομαι με εσωτερική , καλοπροαίρετη συμπόνια . Αυτό δίνει την ευφορία ψυχής και την  πνευματικότητα , βοηθάς μέσα από την δίκή σου πάλη και την πάλη του συνανθρώπου σου .

Η νέα τάση του Savoir vivre σημαίνει : Συμπαραστέκομαι στις ηθικές  πράξεις ενός ατόμου και επιβεβαιώνω την παρουσία μου η και την απουσία μου , σε συγκεκριμένα συμβάντα , σέβομαι και καλλιεργώ το ήθος . Η θετική ηθική προσέγγιση που συνεπάγεται και με την καλή συμπεριφορά βοηθά και προάγει την συναισθηματική βελτίωση και την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων .

Χρησιμοποιούμε τις γνώσεις ωφέλιμα σε κοινωνικό , επαγγελματικό και σχολικό περιβάλλον . Διότι η εθιμοτυπία καταπολεμά την κοινωνική βια και την νέα τάση της εξέλιξης των ναρκισσιστικών συμπεριφορών .

Η Αυτό εκτίμηση και η Αυτό πεποίθηση , η Διακριτικότητα , μέσα από τις κοινωνικές δεξιότητες , δίνουν αξία και εξέλιξη , καλλιέργεια νοητική και προσαρμοσμένη . Εάν συσχετίσουμε το ζήτημα και με τις ψυχικές διαταραχές , αυτό έχει να κάνει και με τον επηρεασμό των social media , και επικρατεί μια κυριαρχική τάση ικανοποίησης του Εγώ συνειδητά .

Η νέα τάση Savoir Vivre έχει να κάνει με τα βιβλία Αυτοβελτιωσης/ τεχνικές ψυχοθεραπείας και  τις νέες διατροφικές συνήθειες , μας διδάσκει να τρώμε συνειδητά με σωστή προετοιμασία . Βάζουμε στην διατροφή μας , φρούτα και ωμά λαχανικά , πολύ νερό , έναρξη σε νέες τεχνολογίες στα θέματα τροφίμων , βιολογικά προϊόντα και συμπληρώματα διατροφής που προλαμβάνουν και διατηρούν την ισορροπία της νέας εποχής μέσα από την παγκοσμιοποίηση της Τεχνολογίας .

Οι αλλαγές στην ζωή μας έχουν να κάνουν με τις επιλογές αλλά και με τις συνέπειες , τις οποίες τελικά θα πρέπει να τις εξισορροπήσουμε με την ωριμότητα και συνειδητότητα προς το νέο κύμα του διαφοροποιημένου Savoir Vivre !