Το όραμα του Τατάρ και ο δικός μας εφιάλτης

Οι Τούρκοι στο Κυπριακό ξέρουν τι θέλουν. Και δεν το κρύβουν. Από τη δεκαετία του 1950 χάραξαν σχέδιο επανάκτησης της Κύπρου και το ακολουθούν πιστά. Ήδη έχουν καλύψει μεγάλο μέρος του δρόμου προς τον τελικό στόχο. Το περίεργο είναι ότι η ηγεσία μας, οι Κυβερνώντες δηλαδή στη Λευκωσία και οι πολιτικοί αρχηγοί, που διαχειρίζονται το Κυπριακό φαίνεται να έχουν υποστεί κώφωση. Δεν ακούουν τι απροκάλυπτα και προκλητικά διατυμπανίζουν οι Τούρκοι σαν λύση στο Κυπριακό και που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η πλήρης υποδούλωση της Κύπρου στα σχέδια της Άγκυρας. Ακόμα και σήμερα, με την τεχνητή αισιοδοξία που επιχειρούν, δικοί μας και ξένοι να καλλιεργήσουν και να εμπεδώσουν, μιλώντας για καλό κλίμα η τουρκική πλευρά δεν κρύβει τις επιδιώξεις της. Και τις δημοσιοποιεί με κάθε ευκαιρία. Στρατηγικό έγγραφο του αρχηγείου των ναυτικών δυνάμεων της Τουρκίας διατυπώνει τις θέσεις της Άγκυρας σε Αιγαίο, Κύπρο και Θράκη, θέλοντας να δείξει ποιος κάνει κουμάντο στην περιοχή. Όμως αν κανείς ισχυριστεί ότι αυτή είναι η ρητορική της Άγκυρας, τι έχει να πει για όσα διατυπώνει σαν περιεχόμενο της λύσης που επιθυμεί στην Κύπρο; Θέλει διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, έλεγχο σε όλη την Κύπρο, δυο κράτη, ίσα δικαιώματα σφετεριστή ελληνοκυπριακών περιουσιών και νόμιμου ιδιοκτήτη, διατήρηση τουρκικών εγγυήσεων, εκ περιτροπής προεδρία και άλλα πολλά. Μα αυτό κ. Στεφάνου του ΑΚΕΛ και φίλοι της όποιας λύσης, δεν είναι όραμα. Σκέτος εφιάλτης είναι κι αν δεν ξυπνήσουμε όσο είναι νωρίς θα εγερθούμε ένα πρωί και θα διαπιστώσουμε ότι η Κύπρος εάλω. Με τη δική μας απραξία και συναίνεση.

Είναι απαράδεκτο σήμερα με τόσα κοσμοϊστορικά γεγονότα να συντελούνται γύρω μας, με τόσες εξελίξεις σε διάφορα μέτωπα και επίπεδα, με την προοπτική να γίνουμε παραγωγοί υδρογονανθράκων, με την πρόσδεσή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση να επιμένουμε σε μια λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με τουρκικούς όρους και η οποία λύση θα είναι το εφαλτήριο για την τελική εφόρμηση της Άγκυρας για κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου. Αν δεν ανανήψουμε για να δούμε τις πραγματικότητες και πού μας οδηγούν το αύριο θα είναι καταστροφικό. Αν δεν υπάρχει η ικανότητα να αναγνώσουμε το ρόλο και τις μεθοδευμένες προσπάθειες κάποιων να ικανοποιήσουν τις Τουρκικές επιδιώξεις είμαστε χαμένοι από χέρι.

Οι Τούρκοι αγαπητέ κ. Στεφάνου, το μόνο που ξέρουν είναι να παίρνουν και ποτέ να δίνουν. Κλασικό παράδειγμα και η στάση τους στο τεράστιο προσφυγικό θέμα. Ενώ παίρνουν εκατοντάδες εκατομμύρια από την Ευρώπη για να περιθάλπουν τους ταλαίπωρους Σύρους, στοχευμένα και μεθοδευμένα τους διοχετεύουν προς την Ελλάδα και την Κύπρο. Τη μισή Κύπρο την κατέκτησαν με αίμα και δεν έχουν πρόθεση να επιστρέψουν ούτε σπιθαμή. Πολύ περισσότερο αν η δική μας πολιτική τους διευκολύνει για να απαλλαγούν από την ευθύνη του προβλήματος. Και δυστυχώς 50 τόσα χρόνια αυτό κάνουμε. Αποενοχοποιούμε την Άγκυρα και αυτομαστιγωνόμαστε, υποδεικνύοντας και στους ξένους ότι είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε επιπλέον τίμημα. Ως πότε όμως θα γίνεται αυτό;

Υ.Γ.:

  1. Τα τελευταία γεγονότα και εξελίξεις πρέπει να έχουν πείσει και τον πλέον δύσπιστο για το βρώμικο παιχνίδι των Βρετανών σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία κύριε πρόεδρε της Δημοκρατίας ότι το Λονδίνο απεργάζεται τον αφανισμό της. Αυτή τη διαχρονική πολιτική των Βρετανών δεν μπορεί να την ανεχόμαστε επ’ άπειρον.

Δεν επιτρέπεται να παρακολουθούμε το Λονδίνο να δίνει συνεχώς στήριξη στα άνομα τουρκικά σχέδια σε βάρος της Κύπρου. Χρειάζεται αξιοπρεπής και περήφανη αντίδραση. Να τους απαντήσουμε με το ίδιο νόμισμα. Είναι καιρός κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας να περάσουμε στην αντεπίθεση.

Να ασκήσουμε προληπτική πολιτική και να δώσουμε να καταλάβουν οι πάντες ότι έχουν μπροστά τους ένα περήφανο λαό έτοιμο να αγωνιστεί για την αξιοπρέπεια και τα δίκαιά του. Η ως τώρα ήπια και υποχωρητική εν πολλοίς στάση και συμπεριφορά μας φαίνεται ότι έχει παρεξηγηθεί και εκληφθεί σαν αδυναμία.

Γι' αυτό κ. Πρόεδρε επιβάλλεται κάθε ύπουλο κτύπημα που δεχόμαστε από τους Βρετανούς, να απαντούμε και να τους πατάμε εκεί που πονάνε. Πρόσφατα ομάδα πενήντα Τουρκόφιλων Βρετανών βουλευτών με πρωταγωνιστή τον γνωστό αρχημιζαδόρο πρώην Υπουργό των Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Τζακ Στρο πρωτοστάτησαν να προωθήσουν απευθείας πτήσεις από την Βρετανία στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου. Αυτούς τους τύπους κ. Πρόεδρε οι αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας πρέπει να διερευνήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Τουκοκυπριακές πηγές κάποιοι από αυτούς εμπλέκονται εδώ και χρόνια στο πλιάτσικο κλεμμένων Ελληνοκυπριακών περιουσιών.

Επίσης η στήλη εισηγείται να διερευνηθεί σε βάθος και ο αρχημιζαδόρος Τζακ Στρο για τυχόν εμπλοκή του σε περίεργες οικονομικές δραστηριότητες στα κατεχόμενα.

  1. Προς Υφυπουργό Πρόνοιας: Φημολογείται σύμφωνα με ξενοδοχειακούς κύκλους ότι η Υφυπουργός Πρόνοιας μαντρίζει στα ξενοδοχεία τους παράνομους λαθρομετανάστες, τους καλύπτει τα έξοδα για τρεις μήνες και μετά απευθυνόμενη στους ξενοδόχους τους λέει ότι είναι δική τους ευθύνη να τους βγάλουν έξω. Γνωστός ξενοδόχος δηλώνει χαρακτηριστικά ότι "ούτε με βόμβες δεν φεύγουν". Συνεχίζοντας είπε ότι "Η Υφυπουργός, μας τους άφησε αγγονί".

Προς Νίκο Χριστοδουλίδη: Γνωρίζετε αν η πρόταση Μητσοτάκη για Ευρωπαϊκή ομπρέλα θα καλύψει και τη μισή Ελληνική Κύπρο, κατά τον Στυλιανίδη;