Επιχειρείν

Στην καρδιά των εξελίξεων και της τεχνολογίας για ακόμα μία φορά η PwC Κύπρου

Η PwC Κύπρου Χρυσός Χορηγός του Reflect Festival 2024

Για ακόμα μία χρονιά, η PwC Κύπρου στήριξε έμπρακτα και ουσιαστικά το Reflect Festival που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 30-31 Μαΐου στη Λεμεσό. Ο οργανισμός ήταν ο Χρυσός Χορηγός του Reflect Festival 2024, το οποίο έχει καθιερωθεί ως το απόλυτο τεχνολογικό και επιχειρηματικό φεστιβάλ στη χώρα μας.

Ο CEO της PwC Κύπρου Φίλιππος Σώσειλος, συμμετείχε σε ανοικτή συζήτηση με τον Tony Jamous, CEO και συνιδρυτή της ραγδαία αναπτυσσόμενης Oyster για το πως οι επιχειρήσεις που λειτουργούν με γνώμονα τον αντίκτυπο που έχουν οι ίδιες στην κοινωνία, όχι μόνο επιτυγχάνουν καλύτερες οικονομικές επιδόσεις και πιο πιστούς πελάτες, αλλά αναπτύσσουν και υψηλότερα επίπεδα αφοσίωσης των εργαζομένων τους καθώς και μια ακμάζουσα εταιρική κουλτούρα.

Από την πλευρά της, η Κλειώ Παπαδοπούλου, Συνέταιρος, Chief Inclusion & Diversity Officer και Chief Learning Officer της PwC Κύπρου συντόνισε το πάνελ συζήτησης του Techisland γύρω από το πολύ επίκαιρο θέμα της διατήρησης των ταλέντων ενός οργανισμού αλλά και της προσέλκυσης νέων. Εξίσου σημαντικό ήταν και το roundtable το οποίο παρουσίασε η Μαρία Γεωργίου, επικεφαλής της Ακαδημίας της PwC Κύπρου και το οποίο επικεντρώθηκε γύρω από ζητήματα που σχετίζονται με τις ευκαιρίες ανάπτυξης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού.

Η Κωνσταντίνα Ιωάννου, Assistant Manager, Advisory, PwC Κύπρου συμμετείχε σε συζήτηση μαζί με τον δρα Σωτήρη Θεμιστοκλέους, Director Of Strategic Development του Center For Social Innovation - CSI κατά την οποία αναλύθηκε ο τρόπος με τον οποίο η τεχνολογία μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών προκλήσεων μέσα από στοχευμένες πρωτοβουλίες και καινοτόμες λύσεις. Επιπρόσθετα, η Κωνσταντίνα Ιωάννου ανέλυσε σε άλλο workshop τις προοπτικές χρηματοδότησης και ανάπτυξης των startup εταιρειών με ιδιαίτερη έμφαση σε κρατικά και ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης.

Σε ένα σύγχρονο περιβάλλον το οποίο κατακλύζεται διαρκώς από νέες επιχειρήσεις και επιχειρηματικές ιδέες, τα στελέχη του οργανισμού, Μάριος Τσιαϊλής, Director στο Deals, και Χριστίνα Κυριάκου, Senior Manager στο Deals, ανέλυσαν στους παρευρισκόμενους πως να δημιουργήσουν ένα επιχειρηματικό πλάνο το οποίο θα τους καθοδηγήσει στη λήψη των κατάλληλων αποφάσεων και θα τους προστατεύσει από διάφορα ζητήματα που μπορεί να προκύψουν κατά την επιχειρηματική τους πορεία.

4.6. PWC 2.jpg

Μεταφέραμε την εμπειρία του Experience Center στο Reflect Festival

Για ακόμα μία χρονιά, η PwC Κύπρου μετέφερε την αιχμή του δόρατος των τεχνολογικών της λύσεων στον εκθεσιακό χώρο του Reflect Festival. Το μοναδικό στο είδος του Experience Center έδωσε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να περιηγηθούν σε νέους κόσμους και στο metaverse, να αλληλεπιδράσουν μέσα σε εικονικά δωμάτια και να βιώσουν πρωτότυπες και διαδραστικές λύσεις. Επίσης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να χαρτογραφήσουν τα ταξίδια των πελατών τους (Customer Journeys) πάνω σε μία διαδραστική οθόνη βασισμένη στις αξίες της εμπειρίας πελάτη (Customer Experience) και να κληθούν να συνδημιουργήσουν λύσεις με την ομάδα του PwC Experience Center.

Ο Γιάννης Λαπατάς, Director του Experience Center, και η ομάδα του υποδέχτηκαν τους επισκέπτες του φεστιβάλ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και παρουσίασαν μεθοδολογίες και σχεδιαστικές λύσεις που συνδυάζουν τη στρατηγική εμπειρίας του πελάτη με την τεχνολογική υποστήριξη, έχοντας πάντα στο επίκεντρο το ανθρώπινο στοιχείο.