Περιβάλλον

Διπλή πορτοκαλί προειδοποίηση - Σπάει ρεκόρ ο υδράργυρος αύριο

Διπλή πορτοκαλί προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Η πρώτη προειδοποίηση ισχύει από τις 15:41 σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 17:30.

Σήμερα η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει στους 43 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και γύρω στους 34 βαθμούς Κελσίου στα ψηλότερα ορεινά.

Η δεύτερη θα τεθεί σε ισχύ αύριο η ώρα 11:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 17:00.

Αύριο η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει στους 44 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και γύρω στους 34 βαθμούς Κελσίου στα ψηλότερα ορεινά.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Θερμή αέρια μάζα θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι και την Παρασκευή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα παράλια και στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 44 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 37 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 34 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται την Κυριακή και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία την Παρασκευή δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένεται να σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση, παραμένοντας ωστόσο λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.