Κόμματα

Νικόλας: Τα περισσότερα ΜΜΕ ελέγχονται από δυνάμεις που μισούν τον Πρόεδρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος μίλησε για τις διπλές εκλογές της Κυριακής αλλά και για την πορεία της οικονομίας στην Κύπρο.

Αρχικά μίλησε για τη μείωση της ανεργίας τονίζοντας πώς «έχουμε πάει στα επίπεδα της ανεργίας που είχαμε στην αρχή της διακυβέρνησης του Δημήτρη Χριστόφια».

Συμπλήρωσε ότι είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό ορόσημο γιατί έχουμε πάει πίσω στα επίπεδα ανεργίας που είχαμε. «Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι οι σωστές πολιτικές παρουσιάζουν αυτά τα πάρα πολύ θετικά αποτελέσματα τα για την οικονομία. 4.500 λιγότεροι άνεργοι».

«Τα περισσότερα ΜΜΕ ελέγχονται από συγκεκριμένες δυνάμεις που μισούν τον Πρόεδρο»

Τόνισε ότι «κάθε μέρα ξυπνώ και βλέπω τα μέσα ενημέρωσης να παρουσιάζουν μια μαύρη εικόνα, ότι ζούμε στη χειρότερη χώρα που κόσμου και ότι τίποτα δεν γίνεται σωστά. Φυσικά, κατανοούμε ότι υπάρχουν προβλήματα, όμως την ίδια στιγμή που όλες οι χώρες της ΕΕ βρίσκονται είτε σε ύφεση είτε στα πρόθυρα ύφεσης, στην Κύπρο έχουμε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας. Έχουμε ποσοστά ανεργία που δεν είχαμε τα τελευταία 15 χρόνια».

Ακόμη, ανέφερε ότι τα περισσότερα ΜΜΕ της χώρας ελέγχονται από συγκεκριμένες δυνάμεις που μισούν τον Πρόεδρο. «Δεν του συγχωρούν το γεγονός ότι κέρδισε τις εκλογές απέναντι στα δύο μεγαλύτερα κόμματα. Φυσικά, έχουμε πρόβλημα αλλά κληρονομήσαμε και πολλά. Σε 15 μήνες αντιμετωπίστηκαν πολλά προβλήματα».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν θα είναι «πικρός ο καφές» των εκλογών για το ΔΗΚΟ, απαντώντας πώς «ο κόσμος θα μας δώσει τη δύναμη για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να είμαστε ρυθμιστές και πρωταγωνιστές. Αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες για τον τόπο και τον λαό μας».

Υπογράμμιζε ότι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όλοι συμφωνούν πώς βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή. «Θέλουμε ως ΔΗΚΟ να έχουμε ένα πρωταγωνιστικό ρόλο και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών».

Όσον αφορά τις ευρωεκλογές ανέφερε ότι το διακύβευμα είναι ακόμη πιο σοβαρό. «Οι περισσότερες αποφάσεις που λαμβάνονται και που αφορούν την καθημερινότητα και την τύχη του λαού μας, είναι αποφάσεις που λαμβάνονται στην Ευρώπη. Εκείνοι που θα μας εκπροσωπήσουν στην Ευρωβουλή θα πάρουν αποφάσεις για την ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό, για την πράσινη μετάβαση, για την ενίσχυση του ταμείου ανάκαμψης και άλλα πολλά».

Διερωτήθηκε αν οι πολίτες θέλουν να στείλουν στην ΕΕ άτομα που θα σε ακραίες περιθωριακές πολιτικές ομάδες, που δεν θα μπορούν να επηρεάσουν και δεν θα τους λαμβάνει κανένας απολύτως υπόψη. «Το ΔΗΚΟ είναι το μοναδικό κόμμα του κέντρου που έχει πιθανότητες να διεκδικήσει θέση στο Ευρωκοινοβούλιο».

«Κάποιοι το παρουσιάζουν ως διαγωνισμό μεταξύ ΔΗΚΟ και ΕΛΑΜ»

Ερωτηθείς αν νιώθουν την πίεση του ΕΛΑΜ ανέφερε πώς «οι δημοσκοπήσεις είναι πάντα χρήσιμες όμως παραμένουν εργαλεία. Εμείς είμαστε αισιόδοξοι ότι ο κόσμος θα μας δώσει τη δύναμη και τη στήριξη για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη πράγματα για την Κύπρο».

Πρόσθεσε ότι κάποιοι το παρουσιάζουν ως ένα διαγωνισμό μεταξύ του ΔΗΚΟ και του ΕΛΑΜ για το ποιος θα έρθει τρίτος. «Δεν είναι έτσι, απλά εξυπηρετούν την ακροδεξιά. Αυτό που διακυβεύεται είναι αν στα 50 χρόνια από το πραξικόπημα και την εισβολή θα δώσουμε αυτόν τον ρυθμιστικό ρόλο στους θιασώτες της Χούντας των Αθηνών, της ΕΟΚΑ Β’ και όλων εκείνων που υπερασπίζονται το πραξικόπημα. Πριν από λίγες μέρες υποψήφιος του ΕΛΑΜ μας έλεγε δεν πρέπει να μιλάμε για το πραξικόπημα γιατί εξυπηρετεί τους στόχους της Τουρκίας».

Σημείωσε ότι οι λαϊκιστές και οι ακραίοι δεν έχουν λύσεις, προσθέτοντας ότι οι προτάσεις που καταθέτουν είναι επικίνδυνες, ερασιτεχνικές, αμελέτητες γιατί δεν θέλουν να λύσουν το πρόβλημα. Αυτό που θέλουν είναι να εκμεταλλευτούν το πρόβλημα».

Τόνισε ότι το ΕΛΑΜ θέλει να δώσει διαβατήρια στους μετανάστες. «Αν κάνουμε κάτι τέτοιο θα μας έρθουν εκατοντάδες χιλιάδες».

Συμπλήρωσε ότι το ΕΛΑΜ προτείνει πάγωμα των αιτήσεων. «Αν τους ακούσουμε τότε θα παγώσουν όλες οι αιτήσεις, όλοι αυτοί θα μείνουν στην Κύπρο και θα πρέπει να τους δίνουμε επιδόματα. Αυτές είναι οι προτάσεις των λαϊκιστών και αυτή τη δύναμη θα τους δώσουμε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο».

«Εγώ δεν σχολιάζω άλλους υποψήφιους»

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το φαινόμενο Φειδία. «Εγώ δεν σχολιάζω άλλους υποψήφιους. Σχολιάζω πολιτικές προτάσεις. Όταν ακούσω πολιτικές θέσεις θα σχολιάσω. Είναι πάρα πολύ σημαντικά και σοβαρά τα θέματα που έχουμε ενώπιον μας και χρειάζεται να στείλουμε στην Ευρώπη δυνατές και αξιόπιστες φωνές».

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι «σκεφτείτε να πάνε δύο ευρωβουλευτές του ΔΗΣΥ, να χάσει την έδρα η ΕΔΕΚ, να πάει ένας ευρωβουλευτής από το ΔΗΚΟ, ένας από το ΕΛΑΜ που θα είναι στην ακροδεξιά ομάδα που δεν τους ακούει κανένας και δύο ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ να πάνε στην ομάδα της Αριστεράς που δεν έχει επιρροή στο Ευρωκοινοβούλιο. Δηλαδή το 50% της ομάδας στης Κύπρου θα είναι σε ομάδες που δεν θα έχουν καμία επιρροή».

Ερωτηθείς για την κάθοδο 10-15 χιλιάδων Τουρκοκυπρίων για τις εκλογές, απάντησε ότι σίγουρα θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών. «Σε αυτές τις εκλογές έχουμε αρκετούς αστάθμητους παράγοντες».