Ειδήσεις

ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΗ η Αστυνομία: «Υπέρ της απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών»

Όπως γνωστοποίησε η ΚΟΠ, από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, επιστρέφουν στα γήπεδα οι φιλοξενούμενοι οπαδοί, καθώς δεν θα ισχύει πλέον το μέτρο απαγόρευσης μετακίνησης, με αυστηρότερες ποινές ωστόσο. Με αφορμή την πιο πάνω απόφαση, ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και την εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι».

Αναλυτικά:

Για την άρση του μέτρου απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών: «Έγινε μια συνάντηση με την ΚΟΠ στο αρχηγείο της αστυνομίας για το θέμα. Η συνάντηση έγινε στις 8 Μαΐου και εμείς ήμασταν υπέρ της συνέχισης του μέτρου απαγόρευσης μετακίνησης των οπαδών. Αυτή είναι η θέση μας. Το τι θα ακολουθήσει θα το δούμε».

Γιατί υπάρχει αυτή η θέση απ’ την αστυνομία: «Είναι μέτρο που λειτούργησε και δεν είχαμε παρατράγουδα με την υλοποίηση του. Η μοναδική εξαίρεση που υπήρξε πλην του τελικού, ήταν ένας άλλος αγώνας κυπέλλου που είχε παρατράγουδα».

Αν αυτή είναι η λύση; «Η προτεραιότητα μας είναι η ασφάλεια του κόσμου. Είδαμε νεαρό παιδί να τυλίγεται στις φλόγες, αστυνομικούς να τραυματίζονται και πολλά άλλα. Προτιμούμε να υπάρξει η εφαρμογή του μέτρου που απέδωσε».

Για την απόφαση της ΚΟΠ: «Φυσικά η ΚΟΠ αποφασίζει, όμως η αστυνομία είναι σημαντικό κομμάτι και θα έπρεπε να ρωτηθούμε πριν ληφθεί απόφαση ή έστω να ενημερωθούμε νωρίτερα. Ενδεχομένως στις επόμενες μέρες να υπάρξουν κάποιες συναντήσεις και θα δούμε».

Για την κωδικοποίηση και αυστηροποίηση των ποινών από πλευράς ΚΟΠ: «Να σας θυμίσω πως την περσινή σεζόν είχαμε βάλει την πρόταση σαν αστυνομία, ομάδες των οποίων οι οπαδοί τους είχαν προχωρήσει σε παρατράγουδα να μην μπορούν να έχουν οπαδούς στα εκτός έδρας παιχνίδια. Δεν έγινε αυτό και ύστερα ήρθε το μέτρο με την ολική απαγόρευση».

Ποια μέτρα εφάρμοσε η αστυνομία: «Προχωρήσαμε με κάποια μέτρα. Βάλαμε αστυνομικούς στις εισόδους για έρευνες, έστω κι αν αυτό ήταν δουλειά των επιτηρητών, ενώ δημιουργήσαμε και δυο αντιοχλαγωγικές μονάδες. Είναι επίσης το θέμα του νάρκοτεστ που θα πρέπει να δούμε σε περίπτωση που ψηφιστεί η νομοθεσία».