Διεθνή

Ο Μπάιντεν παρουσίασε προτάσεις για επίλυση τριών μεγάλων κρίσεων

Γάζα, Ουκρανία, τα σύνορα με το Μεξικό: με μια σειρά ανακοινώσεων ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, υποψήφιος για επανεκλογή προσπάθησε να πείσει τους ψηφοφόρους ότι είναι ένας ηγέτης που μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, εκτιμούν οι αναλυτές.

Σε λιγότερο από μία εβδομάδα ο 81χρονος Δημοκρατικός παρουσίασε προτάσεις για την επίλυση τριών από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Λευκός Οίκος, πέντε μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή η κίνηση του Μπάιντεν εξηγείται από την επιθυμία του να μετριάσει τις κρίσεις που διαταράσσουν τη θητεία του και να αποδείξει ότι είναι ικανότερος από τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ να τις αντιμετωπίσει.

«Ένα κομμάτι αυτών που βλέπετε σημαίνει: 'υπάρχουν πράγματα να γίνουν, οπότε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στρώνεται στη δουλειά'», εκτιμά ο Πίτερ Λοτζ καθηγητής στο πανεπιστήμιο George Washington.

«Το άλλο κομμάτι αφορά την προεκλογική εκστρατεία, διότι τα πάντα εξετάζονται υπό το πρίσμα της προεκλογικής εκστρατείας. Δεν αρκεί να κάνεις καλή δουλειά, πρέπει να φαίνεται ότι κάνεις καλή δουλειά», σημειώνει.

ΚΥΠΕ