Παιδεία

Αφόρητη η ζέστη στα σχολεία - «Αδύνατο να αποδώσουν οι μαθητές» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο μίλησε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους για την αφόρητη ζέστη, το αίτημα να μην πηγαίνουν σχολείο τα παιδιά το οποίο απορρίφθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και την τοποθέτηση κλιματιστικών στα σχολεία.

Αρχικά σημείωσε, ότι είναι πάρα πολύ σοβαρό το θέμα. «Είναι αδύνατο να αποδώσουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές σε τέτοιες κλιματολογικές συνθήκες», «δεν βλέπουμε το λόγο γιατί να ''βασανίζουμε'' τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς».

Επίσης ανέφερε ότι υπήρξε πληροφόρηση για περιστατικά ρινορραγίας και ζαλάδων.

Όσον αφορά για τα κλιματιστικά τόνισε ότι «είναι ένα θέμα που το κυνηγούμε εδώ και 15 χρόνια, πέρασαν διάφορες κυβερνήσεις και δεν έκαναν απολύτως τίποτα, μας απαντούσαν ότι είναι ανθυγιεινά για τα παιδιά και υπάρχουν άλλοι τρόποι κάτι που δεν είδαμε».

«Υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα σχολεία φωτοβολταϊκά τα οποία θα καλύπτουν τεράστιο κόστος από το ηλεκτρικό ρεύμα, άρα δεν μπορεί να επικαλούνται και αυτό το κόστος», σύμφωνα με τον ίδιο.

«Δεν μπορούμε να ζητούμε ποιότητα εκπαίδευσης με τέτοιες κλιματολογικές συνθήκες», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το που αποσκοπεί η διάσκεψη με τους οργανωμένους γονείς απάντησε ότι «σκοπός είναι να εξασκηθεί περισσότερη πίεση και να φανεί ότι υπάρχει ομοφωνία στο αίτημά».

«Πρέπει να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει πάρει την πολιτική απόφαση κάτι που δεν συνέβαινε προηγουμένως», «απλά πρέπει να πάει το μήνυμα ότι πρέπει να γίνει τάχιστα», επισήμανε.

Τέλος, τόνισε ότι δεν είναι θέμα της ΠΟΕΔ μόνο αλλά όλης της κοινωνίας.