Παραπολιτικά

Μπροστά ο Χασάν, πίσω του ο Ερντογάν

Τρομοκρατική επίθεση κατά της Κύπρου ήταν, ουσιαστικά, οι απειλές που εκτόξευσε ο ηγέτης της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Αυτός ο φανατικός μουλάς, πριν από λίγο καιρό, ήθελε να μας στείλει εδώ μαζικά τους Σύρους που βρίσκονται στον Λίβανο, ενώ τώρα απειλεί να μας στείλει και τους πυραύλους του.

«Η Κύπρος θα είναι μέρος του πολέμου», προειδοποίησε, εάν βοηθήσει το Ισραήλ σε πιθανή επίθεσή του κατά της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο. Ξέρει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να θέσει η Κύπρος στη διάθεση των Ισραηλινών τις αεροπορικές και ναυτικές βάσεις της σε έναν γενικευμένο πόλεμο Ισραήλ και Χεζμπολάχ, αλλά μας κούνησε το δάχτυλο για να στείλει και ένα έμμεσο μήνυμα στον Νετανιάχου, ότι τυχόν επίθεσή του κατά της ισλαμικής οργάνωσης θα έχει ευρύτερες συνέπειες, ενώ διαμήνυσε και στην ΕΕ, μέσω ημών, να φροντίσει να συγκρατήσει το Ισραήλ. Την ίδια ώρα ήθελε να μας τρομοκρατήσει κι εμάς εδώ, για να κάνουμε λιγάκι κράτει στο ειδύλλιό μας με το Ισραήλ.

Ως γνωστόν, «πατέρας» της Χεζμπολάχ είναι το Ιράν και... «θείος» της ο Ερντογάν.

Αυτός, λοιπόν, ο «θείος» βρίσκεται πίσω από τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ εναντίον της Κύπρου. Όχι μόνον επειδή η αντιπαράθεση του σουλτάνου με το Ισραήλ έχει φθάσει σε πρωτοφανή επίπεδα, αλλά ο ισλαμοφασίστας έχει ενοχληθεί και με τον Στρατηγικό Διάλογο των Ηνωμένων Πολιτειών με την Κυπριακή Δημοκρατία. Έτσι, υποκίνησε ή ενθάρρυνε παρασκηνιακά τον ισλαμιστή κολαούζο του στον Λίβανο να αναπέμψει τον απειλητικό αμανέ του κατά της Κύπρου.

Το επιβεβαίωσε, άλλωστε, έμμεσα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Χακάν Φιντάν, ισχυριζόμενος ότι η Κύπρος «έχει γίνει βάση που χρησιμοποιείται από ορισμένες χώρες, ειδικά σε επιχειρήσεις κατά της Γάζας» και ότι «πρόκειται στην πραγματικότητα για μια στρατιωτική βάση». Προχωρώντας ακόμη ένα βήμα, δήλωσε ότι «τώρα, ειδικά, τη στιγμή που ο Λίβανος έρχεται στο προσκήνιο, οι παράγοντες στον Λίβανο απειλούν την ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου. Αυτοί λειτουργούν ως προάγγελοι». Ταυτόχρονα προειδοποίησε και την Κύπρο και την Ελλάδα να μην εμπλακούν στους πολέμους στη Μέση Ανατολή, γιατί «θα έρθει η φωτιά και θα τις βρει»!

Υπάρχει κανένας που αμφιβάλλει, πλέον, ότι το σενάριο και η σκηνοθεσία των απειλών της Χεζμπολάχ ανήκουν στην Τουρκία;

ΜΠΟΞΕΡ