Παραπολιτικά

Τα κόμματα σαν... κέντρα αναψυχής

Άφησα τη φαντασία μου να οργιάσει και φαντάστηκα τα κόμματά μας σαν... κέντρα αναψυχής! Όχι, δηλαδή, πως μας προσφέρουν και καμιάν υψηλής ποιότητας... αναψυχή, αλλά τα είδα ως χώρους που λειτουργούν... με πελάτες. Μετά τα αποτελέσματα, λοιπόν, των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, στα εν λόγω κέντρα αναψυχής επικρατεί μαύρη απελπισία, όταν διαπίστωσαν ότι έχασαν μεγάλο αριθμό από τους πελάτες τους και δεν ξέρουν πώς να το διαχειριστούν.

Οι μεγάλες ταβέρνες «Δεξιά Στροφή» και «Αριστερό Κουτούκι» και τα μικρότερα κέντρα «Ο Πρίγκιπας», «Το ΔΗΠΑτο», «Τα Σοσιαλιστάκια» και τα «Πράσινα Άλογα», είδαν χιλιάδες πελάτες τους να στρέφονται για διασκέδαση σε ένα νέο μαγαζί, που άνοιξε εκεί κοντά τους, το... «Fidias Fun & Fan Club».

Ιδιαίτερα οι νέοι στράφηκαν μαζικά προς τον νέο χώρο διασκέδασης, αλλά και άλλοι πελάτες διαφόρων ηλικιών, που είτε βαρέθηκαν τα παραδοσιακά κέντρα είτε απλώς τους άρεσε ο ιδιοκτήτης και performer του νέου κέντρου, με τις «πελλάρες» του, και συρρέουν στο club του για να κάνουν χάζι.

Εδώ και χρόνια οι πελάτες των παραδοσιακών κέντρων έστελναν μηνύματα δυσαρέσκειας προς τις διευθύνσεις τους, αλλά δεν λαμβάνονταν σοβαρά υπ’ όψιν. Τώρα, οι διευθύνσεις, τηρώντας την κυπριακή παράδοση, δεν ανέλαβαν καμιάν ευθύνη για τις αποτυχίες, αλλά προσπαθούν, μέσω των συλλογικών τους οργάνων, να βρουν τι φταίει, αφού θεωρούν ότι δεν φταίνε οι ίδιες. Κανονικά θα πρέπει να διερωτηθούν: Μήπως φταίει το απηρχαιωμένο μενού, με πατάτες, πατάτες και πάλι πατάτες; Και δεν επέλεξα τυχαία την αναφορά σε... πατάτες, γιατί συμβολίζουν με τον ακριβέστερο τρόπο τις αποτυχημένες πολιτικές των κομμάτων. Μήπως φταίνε οι σεφ; Μήπως φταίνε τα γκαρσόνια που τσακώνονται με τους πελάτες; Μήπως φταίνε οι τραγουδιστές, που δεν αλλάζουν ρεπερτόριο ή είναι παράφωνοι;

Ό,τι και να φταίει, αν τα κέντρα δεν προχωρήσουν αμέσως σε ριζική ανανέωση, θα ψάχνουνε τους πελάτες με το κερί.

Ας μη χάσουν άλλο χρόνο, διότι καραδοκούν και άλλοι... Φειδίες! «Χρόνου... φείδου», που έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ