Κυπριακό

Βίκτωρας Π: H έκθεση Ολγκίν δεν θα κοινοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους (ΒΙΝΤΕΟ)

Για την έκθεση που αναμένεται να παραδώσει σήμερα στον ΓΓ του ΟΗΕ η κα. Ολγκίν μίλησε στην Εκπομπή του Σίγμα Μεσημέρι και Κάτι ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου Βίκτωρας

Όπως εξήγησε Παπαδόπουλος το προηγούμενο διάστημα κα Ολγκίν έκανε συζητήσεις στις Βρυξέλλες και με τον ΠτΔ και εξήγησε το πνεύμα στο οποίο επιθυμεί να συνεχίσει να εργάζεται.

Επεσήμανε πως η έκθεση δεν θα κοινοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους αλλά θα την λάβει ο ΓΓ του ΟΗΕ που είναι ο εντολέας της και ο ίδιος θα ενημερώσει ακολούθως το Συμβούλιο Ασφαλείας. Η ενημέρωση της ΚΔ θα γίνει διπλωματικά μέσω της ενημέρωσης που θα γίνει από τον ΓΓ στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Ο κ. Παπαδόπουλος παρέπεμψε στην ανοικτή επιστολή που δημοσίευσε η κα. Ολγκίν τις προηγούμενε μέρες και είπε πως εκεί υπάρχουν σημαντικά στοιχεία ως προς το πλαίσιο που θα πρέπει να κινηθεί η όποια συζήτηση εντός των παραμέτρων του ΟΗΕ.

Ο κ. Παπαδόπουλος ρωτήθηκε και απάντησε για τα συνεχιζόμενα ναυάγια στις δημόσιες συμβάσεις που οδηγούν σε ναυάγιο την όποια προσπάθεια υλοποίησης σημαντικών έργων, όπως ο σταθμός ΥΦΑ στο Βασιλικό και το ηλεκτρικό καλώδιο.

Επιπλέον ρωτήθηκε για ονοματολογία σχετικά με τον διορισμό νέου επιτρόπου στην Κομισιόν.