Ειδήσεις

Δύο εκτάρια έκτασης κατέκαυσε πυρκαγιά παρά την αλυκή Λάρνακας

Δύο περίπου εκτάρια με καλαμιώνες, δέντρα και άγρια βλάστηση κατέκαυσε πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι παρά την αλυκή Λάρνακας.

Σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα «Χ» ο Ανδρέας Κεττής, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρει ότι η φωτιά παρά την αλυκή Λάρνακας «είναι διαχειρίσιμη και η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχωρεί με τελικές κατασβέσεις και οριοθέτηση της πυρκαγιάς».

Προσθέτει ότι η πυρκαγιά «κατέκαυσε  συνολική έκταση περίπου δύο εκταρίων και είναι σοβαρός ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων λόγω ανέμων που πνέουν στην περιοχή και της πυκνής άγριας βλάστησης. Υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα για αντιμετώπιση τους».

Για κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν πέντε οχήματα από Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λάρνακας και ένα από την ΕΜΑΚ, δύο οχήματα από το Τμήμα Δασών καθώς και βυτιοφόρο και εκσκαφέας από τον Δήμο Λάρνακας.

Επίσης η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας ενίσχυσε τις προσπάθειες πυρόσβεσης με εκσκαφείς, ενώ χρησιμοποιήθηκε και ένα αεροσκάφος πυρόσβεσης.

Στην περιοχή μετέβησαν μέλη της Πολιτικής Αμυνας, της Αστυνομίας και ομάδα από το οργανωμένο εθελοντικό σύνολο Support cy.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ανάρτηση του κ. Κεττή, στην περιοχή υπάρχουν υποστατικά και κατοικίες και καταβλήθηκε προσπάθεια προστασίας τους από τις επίγειες δυνάμεις, ενώ έγινε ανάκληση προσωπικού που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.

Σημειώνεται ότι τα αίτια της πυρκαγιάς εξετάζονται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

(ΚΥΠΕ