Κόμματα

Κεραυνοί Προδρόμου: Αποστασία ήταν η στήριξη στο ΑΚΕΛ - Κατάντια για το κόμμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Την δική του άποψη για τον «πόλεμο» που ξέσπασε μεταξύ του Νίκου Αναστασιάδη και του Αβέρωφ Νεοφύτου εξέφρασε στο Μεσημέρι και Κάτι ο τέως Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου.

Αρχικά ανέφερε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης καλά έκανε και τοποθετήθηκε. «Αυτό που συμβαίνει είναι πραγματικά εξωφρενικό. Έχουμε ξεχάσει τι ήταν η διακυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ; Ξέχασαν ότι ήταν η σωτηρία μιας χώρας τσακισμένης και διαλυμένης στα όρια της χρεοκοπίας χωρίς μια στα ταμία; Ξέχασαν ότι οι αδέξιοι είχαν ξετινάξει τη χώρα και τέτοιες μέρες μας έκοβαν και το ρεύμα;»

Μιλώντας για τον Μακάριο Δρουσιώτη, ανέφερε ότι ενώ ήταν από το 2013 μέχρι το 2019 μέσα στα σαλόνια της εξουσίας δεν έβλεπε όλα αυτά τα εξωφρενικά που περιέγραψε μέσα στα βιβλία του. «Δεν μίλησε και δεν είπε τίποτε».

Τόνισε ότι ο Μακάριος Δρουσιώτης κινητοποιήθηκε όταν έχασε τα προνόμια και τους διορισμούς που είχε πετύχει προηγουμένως. «Παίζεται ένα κακόγουστο παιχνίδι ξεπλύματος της κατοχικής Τουρκίας. Φαίνεται ότι την προβάλει και ο Αβέρωφ Νεοφύτου».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι ήταν στο Κραν Μοντανά. «Μπόρεσα να μιλήσω ανεπίσημα με τον Τσαβούσογλου. Τον ρώτησα τι θα γίνει με μας και αν θα μας αφήσει η Τουρκία να βρούμε μια λύση. Μου απάντησε ότι θα βρούμε κάτι και να αφήσουμε την ΕΕ».

Τόνισε ότι πάντα μέσα στον ΔΗΣΥ είχε ιδεολογικές διαφορές με τον Αβέρωφ Νεοφύτου αλλά και με τον Νίκο Αναστασιάδη. «Από το 2013 και μετά συνεργαστήκαμε άψογα με τον κ. Νεοφύτου».

Πρόσθεσε ότι στις εκλογές του 2023 τα πράγματα είχαν παρεκτραπεί. «Η επιλογή του Νίκου Χριστοδουλίδη είχε προδιαγραφεί από την αρχή. Μόνο κάποιος πολιτικά τυφλός δεν θα το έβλεπε. Ήταν ποτέ δυνατόν να διανοηθεί κάποιος ότι θα υποστηρίζαμε το ΑΚΕΛ και τον υποψήφιο του; Είχαμε ξεχάσει την εκατόμβη που προκάλεσαν οι πολιτικές του ΑΚΕΛ από το 2008 μέχρι το 2013; Δεν αντιλαμβανόμασταν ότι ιστορικά θα ήταν αυτοαναίρεση και αυτοχειρία; Θα το κάναμε για να εκδικηθούμε τον Νίκο Χριστοδουλίδη;»

Επεσήμανε ότι δεν έφταιξε κάποιος για την ήττα του ΔΗΣΥ. «Ήτα προδιαγεγραμμένη η εκλογή του Νίκου Χριστοδουλίδη. Μόνο ένας πολιτικά τυφλός δεν μπορούσε να καταλάβει ότι καλός ή κακός η κοινή γνώμη που είχε διαμορφωθεί έψαχνε κάτι τέτοιο».

Υπενθύμισε το βράδυ της πρώτης Κυριακής ο Αβέρωφ τους είπε ότι από το 7% έφτασε εκεί που έφτασε. «Ε δεν ξεκινάς από το 7% για να διεκδικήσεις το 50%. Αν γινόταν μια ορθολογική επιλογή, τώρα ο Αβέρωφ Νεοφύτου θα ήταν Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και θα είχε πρώτο ρόλο στη διακυβέρνηση της χώρας».

Υπενθύμισε ότι ο ίδιος ο κ. Νεοφύτου είχε προωθήσει τον Νίκο Χριστοδουλίδη. «Ο Αβέρωφ πήγε κόντρα και έβγαλε το κόμμα από τις ράγες. Αυτή ήταν η αποστασία. Για μένα αποστασία ήταν να ψάχνει να στηρίξεις το ΑΚΕΛ και όχι να θεωρείται ως μέγιστο κακό η εκλογή του Νίκου Χριστοδουλίδη».

Επιπλέον ανέφερε ότι στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Νίκος Αναστασιάδης ήταν στην πρώτη γραμμή. «Είχε μιλήσει με άκρατη αυστηρότητα κατά της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη».

Σημείωσε ότι «αυτό που έγινε στις Προεδρικές εκλογές είχαμε να το ζήσουμε από το 2004. Μοιράστηκαν σπίτια. Ακόμα έχουμε πικραμένα πολλά στελέχη του κόμματος».

«Χρειάζεται να κτυπήσει συναγερμός μέσα στον Συναγερμό»

Τέλος, ανέφερε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός πρέπει να επανασυνδεθεί με τις βασικές του αρχές. «Ήταν πάντα ένα εθνικό κόμμα. Έτσι έφτασε στο 34% ως μια σοβαρή πολιτική δύναμη χωρίς φρου φρου και αρώματα του μοντέρνου συρμού και των εναλλακτικών επιλογών της woke ατζέντας. Για αυτό το λόγο και ο Αβέρωφ Νεοφύτου είχε πολύ μειωμένες πιθανότητες».

Τόνισε ότι κανείς μέσα στο κόμμα δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει το αυτό το μεγάλο θέμα της ιδεολογικής συγκρότησης και φυσιογνωμίας του κόμματος.«Φλερτάρουμε με όλους αυτούς τους αμφίβολους δήθεν μοντερνισμούς. Φλερτάρουμε με μια τοποθέτηση στο εθνικό μας θέμα που είναι ασύλληπτη».

Υπογράμμισε ότι είναι πολλά τα στελέχη που καθημερινά λένε ότι πρέπει να ληφθεί μια πρωτοβουλία, όχι κατά ανάγκη από τον ίδιο. «Άνθρωποι ανησυχούν από αυτή την πορεία και την κατάντια του κόμματος. Αυτό που χρειάζεται είναι να κτυπήσει συναγερμός μέσα στον Συναγερμό για να ξυπνήσουμε».