Διεθνή

Ο Μπάιντεν διάβασε σε ομιλία οδηγία προς τον εαυτό του – «Φώναξε τον στρατιωτικό βοηθό»

Την ώρα που θα έδινε το μετάλλιο στον Γενς Στόλτενμπεργκ ο Μπάιντεν υπέπεσε σε νέα γκάφα λέγοντας τις οδηγίες των βοηθών του

Φόρα πήρε ο Δημοκρατικός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, την ώρα που απένειμε το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας στο γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, διαβάζοντας στο οτοκιού ακόμη και τις οδηγίες των συνεργατών του.

«Φωνάξτε τον στρατιωτικό βοηθό», δήλωσε χθες ο 81χρονος ηγέτης των ΗΠΑ με τις κάμερες να απαθανατίζουν το στιγμιότυπο, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, ενώ το σχετικό βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου. Ωστόσο, τα χειροκροτήματα «κάπως σκέπασαν» τα λόγια του Μπάιντεν σώζοντας ως έναν βαθμό την ομιλία του.

Η νέα γκάφα στην οποία υπέπεσε ο σύζυγός της Τζιλ Μπάιντεν ενισχύουν τις ανησυχίες κυρίως των ομοιδεατών του για την ικανότητά του - νοητικά και σωματικά- να παραμείνει στον Λευκό Οίκο ολοκληρώνοντας την δεύτερη θητεία του ως πρόεδρος.

Σχολιάζοντας το σχετικό βίντεο, η βρετανική εφημερίδα Daily Mail αναφέρει ότι ο Μπάιντεν καθώς απένειμε το προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας στον Γενς Στόλτενμπεργκ, διάβασε κατά την ομιλία του μία οδηγία προς… τον εαυτό του.

Εκτός από την ομιλία του που διάβαζε στο οτοκιού, κάποια στιγμή αναφέρθηκε και στην οδηγία που είχε συντάξει το επιτελείο του για τον ίδιο.

«Φωνάξτε τον στρατιωτικό βοηθό», ακούγεται να λέει την ώρα που θα έδινε το μετάλλιο στον Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα επιχειρήσει με την εμφάνισή του στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ να αποδείξει ότι είναι ικανός και να διεκδικήσει ακόμη μια θητεία, απέναντι στον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του, Ντόναλντ Τραμπ.

Εάν ο Μπάιντεν καταφέρει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων στη Σύνοδο Κορυφής, θα καταφέρει να κερδίσει εκ νέου την εμπιστοσύνη των υποστηρικτών που ανησυχούν για την κατάσταση της υγείας του κι ότι μια νίκη του Τραμπ θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιστροφή της διεθνούς απομόνωσης των ΗΠΑ.

Το τριήμερο τεστ καταλληλότητας του ξεκίνησε χθες το βράδυ όταν ο 81χρονος Μπάιντεν άνοιξε τις εργασίες της 75ης επετείου του οργανισμού. Σήμερα θα έχει συναντήσεις και δείπνο με παγκόσμιους ηγέτες και αύριο αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Η ομιλία του πάντως, γενικά δεν είχε λάθη, ωστόσο ο Μπάιντεν είχε καρφωμένο το βλέμμα του στο οτοκιού που είχε μπροστά του.

ΠΗΓΗ ΠρώτοΘέμα