Κυπριακό

Στου Κουφού Ερντογάν την πόρτα κτύπησε ο Μητσοτάκης για την ανάγκη επανέναρξης συνομιλιών στο Κυπριακό

Στο Κυπριακό αναφέρθηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στην Ουάσιγκτον.

Στη συνάντηση των δύο ηγετών, η οποία διήρκησε περίπου 45 λεπτά συμμετείχαν οι Υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών και οι επικεφαλής των διπλωματικών τους γραφείων.

Η συνάντηση ήταν τυπικού παρά ουσιαστικού χαρακτήρα. Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, επικαλούμενο ελληνικές κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι 50 χρόνια μετά την τραγωδία του 1974 δεν μπορεί η Κύπρος, κράτος-μέλος της ΕΕ, να παραμένει διαιρεμένη και επανέλαβε την ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού. Στου κουφού την πόρτα όμως, τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης, διότι καμιά αλλαγή υπάρχει στην εξωτερική πολιτική και ειδικότερα στο Κυπριακό.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν έχουν προγραμματίσει την επόμενη συνάντησή τους τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.