Αθλητισμός

Παρίσι 2024: Νέο ρεκόρ Αγώνων με 8,6 εκατομμύρια εισιτήρια

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού, που ξεκινούν σε δύο εβδομάδες, έχουν ήδη σημειώσει νέο ρεκόρ πώλησης εισιτηρίων (εξαιρουμένων των Παραολυμπιακών Αγώνων), με 8,6 εκατομμύρια εισιτήρια, έναντι 8,3 εκατομμυρίων που ήταν το προηγούμενο ρεκόρ και κατείχε η Ατλάντα από το 1996, τόνισε ο Τόνι Εστανγκέ, μιλώντας χθες στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων  (AFP).

«Ήταν ένα ρεκόρ που κατείχαν οι Αγώνες της Ατλάντα το 1996, με 8,3 εκατομμύρια εισιτήρια. Άρα έχουμε ξεπεράσει αυτόν τον αριθμό εδώ και αρκετό καιρό. Είμαστε στο 8,6 για το Ολυμπιακούς Αγώνες, συν 1 εκατομμύριο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες», διαβεβαίωσε ο Τόνι Εστανγκέ.

Δεν υπάρχει επίσημη κατάταξη ή αξιόπιστα στοιχεία για τον αριθμό των εισιτηρίων που πωλήθηκαν σε προηγούμενες διοργανώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων, «μόνο η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) έχει αυτά τα στοιχεία στην κατοχή της», διαβεβαίωσε η οργανωτική επιτροπή.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού σχεδιάζουν να πουλήσουν 10 εκατομμύρια εισιτήρια  για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) και 3,4 εκατομμύρια για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες (28 Αυγούστου-8 Σεπτεμβρίου).

«Τα καλά νέα είναι επίσης ότι επαναφέρουμε σε πώληση σε αυτήν την τελική φάση έναν ορισμένο αριθμό εισιτηρίων σε πολλά αθλήματα», συνέχισε ο Τόνι Εστανγκέ.

«Υπάρχουν πολύ καλές ευκαιρίες σε διαφορετικές τιμές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, για τις τελετές έναρξης και λήξης», πρόσθεσε ο Τόνι Εστανγκέ.

«Είμαστε περήφανοι που έχουμε ήδη σπάσει το ρεκόρ, αλλά μπορούμε ακόμα να πάμε ψηλότερα», είπε.

Η Μελίνα Ρομπέρ-Μισόν και ο Φλοράν Μανοντού σημαιοφόροι της Γαλλίας στην Τελετή Έναρξης

Στο μεταξύ, η δισκοβόλος Μελίνα Ρομπέρ-Μισόν και ο κολυμβητής Φλοράν Μανοντού θα αποτελέσουν τους σημαιοφόρους της γαλλικής αποστολής στην Τελετή Έναρξης των Αγώνων του Παρισιού στις 26 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε χθες η Ολυμπιακή και Αθλητική Επιτροπή της «οικοδέσποινας» χώρας (CNOSF).

Η «ασημένια» Ολυμπιονίκης του Ρίο το 2016, και ο κάτοχος ενός χρυσού (2012) και τριών αργυρών μεταλλίων (2016, 2020) σε Ολυμπιακούς Αγώνες, επιλέχθηκαν μετά από σχετική ψηφοφορία.

Η CNOSF δημοσιοποίησε επίσης το ζευγάρι των σημαιοφόρων για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, που ανοίγουν στις 28 Αυγούστου. Πρόκειται για την Ναντενίν Κεϊτά (κατηγορία Τ13), η οποία έχει στην κατοχή της δύο μετάλλια από το Πεκίνο το 2008 (χάλκινο στα 400μ. και ασημένιο στα 200μ.), ένα από το Λονδίνο το 2012 (χάλκινο στα 100μ.) και ένα από το Ρίο το 2016 (χρυσό στα 400 μ.), αλλά και τον παρατριαθλητή Αλέξις Ανκίνκαντ, χρυσός Ολυμπιονίκης στο Τόκιο το 2021, στην πρώτη του συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Το ταξίδι του Εσε με την Ολυμπιακή ομάδα της Αργεντινής προς το όνειρο

Στο Παρίσι βρίσκεται από χθες το μεγαλύτερο μέρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αργεντινής, η οποία θα λάβει μέρος στο Ολυμπιακό τουρνουά που θα ξεκινήσει στις 24 Ιουλίου.

Τα πρώτα 11 μέλη της αποστολής της «αλμπισελέστε», μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο αμυντικός μέσος του Ολυμπιακού, Σαντιάγο Έσε, «πέταξαν» τα ξημερώματα της Πέμπτης (ώρα Κύπρου, μεσάνυχτα στην Αργεντινή) για το Παρίσι, όπου σε λίγες ημέρες θα γίνει η σέντρα του τουρνουά ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων, με την Αργεντινή να κάνει πρεμιέρα με το Μαρόκο στο γήπεδο της Σεντ Ετιέν, «Φρανσουά Γκισάρ».

Για την «Πόλη του Φωτός» αναχώρησαν 11 ποδοσφαιριστές, ενώ οι άλλοι 7 θα ενσωματωθούν απευθείας στη Ναντ, όπου θα προετοιμάζεται η ομάδα του Χαβιέ Μασεράνο.

Ο προπονητής της Ολυμπιακής ομάδας ηγείται μιας αποστολής που βρίσκεται στην χώρα της κεντρικής Ευρώπης με αποκλειστικό στόχο να επιστρέψει στην «χώρα του τανγκό» με το τρίτο χρυσό μετάλλιο, μετά τις επιτυχίες της στην Αθήνα (2004) και στο Πεκίνο (2008).

Ανάμεσα στους πρώτους 11 παίκτες που επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο ήταν και ο 22χρονος άσος του Ολυμπιακού, Σαντιάγο Έσε, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει για πρώτη φορά στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη με την Ολυμπιακή ομάδα της χώρας του.

Εκτός του Έσε στο Παρίσι ταξίδεψαν και οι Μάρκο Ντι Σέσαρε, Χούλιο Σολέρ, Χοακίν Γκαρσία, Εζέκιελ Φερνάντες, Κέβιν Ζενόν, Κριστιάν Μεδίνα, Λεάντρο Μπρέι, Γκονσάλο Λιουχάν, Λουσιάνο Γονδού και Λούκας Μπελτράν.

Οι Μπρούνο Αμιόνε, Τιάγο Αλμάδα, Τζουλιάνο Σιμεόνε, Λορένσο Λουτσίνο, και Κλαούντιο Ετσεβέρι θα συναντήσουν την ομάδα στη Ναντ, ενώ οι άνω των 23 ετών, Χερόνιμο Ρούγι, Νίκολας Οταμέντι και Χουλιάν Άλβαρες θα ενταχθούν στην αποστολή μετά το Copa America.

ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ