Αθλητισμός

Αποζημίωση για 245 Ρώσους αθλητές που δεν θα πάνε στους Ολυμπιακούς

Η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή κατέβαλε αποζημίωση σε 245 αθλητές που δεν πληρούσαν τα κριτήρια προκειμένου να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αργότερα αυτόν τον μήνα, μετέδωσε χθες το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία έχουν αποκλειστεί από τους Αγώνες εκτός και αν αγωνιστούν ως ουδέτεροι χωρίς σημαίες, ύμνους και εμβλήματα.

Επίσης οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές χρειάστηκε επίσης να υποβληθούν σε πρόσθετη διαδικασία ελέγχου για να διασφαλίσουν ότι δεν υποστηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας και δεν έχουν καμία σχέση με τον στρατό της, κάτι που η Μόσχα υποστήριξε ότι ισοδυναμεί με «συνωμοσία» για τον αποκλεισμό των αθλητών της.

«Έχουμε καταβάλει αποζημίωση σε 245 αθλητές. Αυτοί είναι οι αθλητές που αρχικά δεν είχαν το δικαίωμα να αγωνιστούν σε διεθνείς αγώνες και εκείνοι που δεν έλαβαν το καθεστώς ουδέτερου», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της ρωσικής Ολυμπιακής επιτροπής Βλαντιμίρ Σενγκλέγεφ, σύμφωνα με το RIA.

Ο Σενγκλέγεφ είπε ότι οι τελευταίες πληρωμές έγιναν σε αθλητές στις 23 Ιουνίου.

Ο κατάλογος των Ρώσων αθλητών που θα αγωνιστούν στο Παρίσι έχει μειωθεί σε λίγο περισσότερο από μια ντουζίνα, καθώς αρκετοί επικεφαλής αθλητικών ομοσπονδιών έχουν δηλώσει ότι οι αθλητές τους δεν θα λάβουν μέρος υπό αυτό που θεωρούν ταπεινωτικούς περιορισμούς.

Μόνο 16 Ρώσοι αθλητές έχουν προγραμματιστεί να εμφανιστούν στους Αγώνες, οι οποίοι θα διαρκέσουν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου, σε σύγκριση με 335 αθλητές στους τελευταίους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το 2021.

ΚΥΠΕ