Ειδήσεις

Εντός της ημέρας αναχωρεί για Γαλλία ο 17χρονος νεοσύλλεκτος

Εντός της ημέρας αναμένεται να αναχωρήσει το αεροσκάφος – ασθενοφόρο, το οποίο θα μεταφέρει τον 17χρονο νεοσύλλεκτο οπλίτη, που νοσηλεύεται από τις 12 Ιουλίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, σε εξειδικευμένο κέντρο στη Γαλλία, σύμφωνα με λειτουργό Τύπου Υπουργείου Υγείας, Δημήτρη Κωνσταντίνου.

Ο 17χρονος αναχωρεί συγκεκριμένα για το Paul Brousse Hospital France, ύστερα από απόφαση των θεραπόντων ιατρών του στην Κύπρο. Πρόκειται για Πανεπιστημιακή Κλινική και Κέντρο μεταμοσχεύσεων, όπου ο 17χρονος θα εξεταστεί και οι γιατροί θα γνωματεύσουν για το πως θα προχωρήσουν.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Δημήτρης Κωνσταντίνου, ανέφερε ότι το αεροσκάφος αναμενόταν να αναχωρήσει χθες το βράδυ, ωστόσο, σημείωσε ότι το αεροπλάνο είχε συμπληρώσει τις ώρες πτήσεις, που μπορούσε να πραγματοποιήσει μέσα στο 24ώρο και γι’ αυτό η αναχώρηση μεταφέρθηκε για σήμερα Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κωνσταντίνου το αεροσκάφος έφθασε στην Κύπρο μετά τις 22:00, με την  ομάδα να μεταβαίνει στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, προκειμένου να εξετάσει τον 17χρονο.

Ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι σήμερα γίνονται οι απαραίτητες διαδικασίες για διακομιδή του 17χρονου με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Λάρνακας, από όπου αναμένεται να αναχωρήσει για τη Γαλλία.

Σε ερώτηση ποια είναι η κατάσταση της υγείας του νεαρού, ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να πουν οτιδήποτε, ενώ συμπλήρωσε πως  θα αναμένουν τη γνωμάτευση της ομάδας γιατρών και άλλων επιστημόνων, που θα τον παραλάβει στη Γαλλία.

Σημειώνεται πως ο 17χρονος κατετάγη πριν από λίγες ημέρες στην Εθνική Φρουρά ως καταδρομέας και μετά την πρωινή άσκηση στις 12 Ιουλίου έχασε τις αισθήσεις του.

Είχε διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και ακολούθως κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου και παραμένει διασωληνωμένος.

ΚΥΠΕ