Παραπολιτικά

Κέρασαν... πικρό καφέ την Αννίτα

Πολύ... πικρές κουβέντες αντάλλαξαν ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Αβέρωφ Νεοφύτου, με αφορμή αναφορά του πρώτου, σε συνέντευξή του στο podcast του Αντέννα, ότι δεν θέλει να ασχολείται «με πικραμένους». Η αντίδραση του Αβέρωφ ήρθε αμέσως. Απάντησε στον Αναστασιάδη ότι πικραμένοι είναι οι χιλιάδες που τον εμπιστεύτηκαν κάποτε, ότι «πικρό είναι το ποτήρι της διχοτόμησης» και άλλα τέτοια πικραμένα. Έριξε επίσης στίχους του Μανώλη Αναγνωστάκη «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε»...

Εγώ περίμενα από τον Νίκαρο να απαντήσει με στίχους του... Κώστα Χατζή, του αγαπημένου του τραγουδιστή, από «Το αεροπλάνο»:

«Κι όλοι αυτοί που σε... πικράνανε,

από ψηλά αν τους κοιτάξεις,

θα σου φανούν τόσο ασήμαντοι,

που στη στιγμή θα τους ξεχάσεις».

Και ο Φούλης θα μπορούσε να ανταπαντήσει με στίχους του Θεοδωράκη:

«Σε πότισα ροδόσταμο, με πότισες φαρμάκι».

Και θα επανερχόταν ο Νίκαρος με μια μεγάλη μπηχτή: «Ξέρω ότι είσαι πικραμένος τζιαι πικρόχολος, γι’ αυτόν έλα να σου τζιεράσω έναν... λοκκούμιν της Γεροσσιήπου, πέρκι γλυτζιάνεις»!

Εντάξει, η μονομαχία δεν εξελίχθηκε έτσι όπως την φανταστήκαμε, αλλά η κατάληξη της ανάρτησης του Αβέρωφ περιείχε μια φοβερή σπόντα για τον Αναστασιάδη: «Πικρό θα είναι και το φως της Ιστορίας, από το οποίο κανένα σκοτεινό πρόσωπο δεν μπορεί να ξεφύγει». Σκοτεινό πρόσωπο ο Νίκαρος!

Και το μυαλό του καθενός μπορεί να βυθιστεί στα σκοτάδια και να φανταστεί ό,τι θέλει για τον τέως Πρόεδρο.

Είναι απίστευτο (και θλιβερό) το σημείο στο οποίο έχουν φθάσει δύο τέως σημαντικοί πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής, να μιλάνε τόσο απαξιωτικά ο ένας για τον άλλον.

Η καημένη η Αννίτα! Αποφάσισε, λέει, να κάνει «σκιώδη κυβέρνηση», για να παρακολουθεί από κοντά το έργο της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη, αλλά έχει μέσα στα πόδια της την «σκιώδη... πρώην κυβέρνηση» του Νίκαρου και του Φούλη, να ξεσηκώνει τόσο θόρυβο, με τους δύο να τσακώνονται... περί όνου σκιάς, ώστε να αποσπούν την προσοχή από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου (και του κόμματος). Κάτι τέτοια βλέπει ο κόσμος και στις επόμενες εκλογές θα επιβραβευθούν και άλλοι «Φειδίες».

Αυτή είναι η... πικρή αλήθεια!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ