Παραπολιτικά

Μηδενικά απορρίμματα, αμέτρητα προβλήματα

Το Προεδρικό μας Μέγαρο έχει καταστεί, με πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας, το πρώτο κυβερνητικό κτήριο «μηδενικών απορριμμάτων στις χωματερές». Στο πλαίσιο αυτό τοποθετήθηκαν κάδοι όλων των ειδών ανακύκλωσης, κομποστοποιητές, μέχρι και τεχνητές ποτίστρες για ανθρωποπούλια, μικροπούλια και νυχτερίδες. Μπράβο στην κυρία Φιλίππα για την οικολογική μεταμόρφωση του Προεδρικού.

Μακάρι να μπορούσε και ο Πρόεδρος να μετατρέψει το Προεδρικό σε κτήριο όχι, βεβαίως, «μηδενικών απορριμμάτων» αυτός, αλλά «μηδενικών... προβλημάτων». Θα ήταν ένας ιδανικός συνδυασμός. «Μηδενικά απορρίμματα», «μηδενικά προβλήματα»! Αλλά, φευ, η εικόνα είναι εντελώς αντίθετη. Έχουν συσσωρευθεί στο Προεδρικό αμέτρητα προβλήματα, πολλά από τα οποία χρειάζονται άμεσες λύσεις. Δυστυχώς, τα προβλήματα δεν είναι σαν τα απορρίμματα, που απλώς μπορείς να τα αποφύγεις, να τα μειώσεις, ή να τα κάνεις ανακύκλωση. Αν δοκιμάσεις να κάνεις ανακύκλωση ένα πρόβλημα, θα το βρεις ξανά μπροστά σου, σε χειρότερη, ίσως, κατάσταση.

Πάρτε, ας πούμε, τον ειδικό αντιπρόσωπο του ΟΗΕ, τον Κόλιν Στιούαρτ. Με όλες αυτές τις προκλητικές του δραστηριότητες, θα μπορούσε ο Πρόεδρος να τον στείλει... για ανακύκλωση, εννοώ να αποχωρήσει και να επιστρέψει στη θέση του ένα μεταποιημένο καινούργιο προϊόν. Αλλά δεν υπάρχει καμιά εγγύηση ότι αυτό το προϊόν θα είναι ποιοτικότερο, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τις εμπειρίες του παρελθόντος. Φτάνει να θυμηθούμε ότι, στη θέση των ειδικών αντιπροσώπων του ΟΗΕ... ανακυκλώνονταν διάφοροι τύποι που προκαλούσαν προβλήματα στην πλευρά μας, όπως ο «αστρολόγος» Έιντε, ή ο Αυστραλός Ντάουνερ, ο οποίος, όπως αποκαλύφθηκε, εργάζεται ως σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας και του ψευδοκράτους!

Όσο για τα υπόλοιπα προβλήματα που έχουν μαζευτεί στο Προεδρικό, τι να πρωτοσημειώσουμε; Τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν για την περιβόητη ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας; Για το τερματικό στο Βασιλικό; Για το λιμάνι και τη μαρίνα της Λάρνακας; Για τα πολυάριθμα προβλήματα του ΓεΣΥ; Για τις απειλές της Χεζμπολάχ και του Φιντάν; Για την απαίτηση των χωρκανών Παφίων για μαρίνα; Για τις αντιδράσεις στην ποσόστωση του χαλλουμιού;

Πολλές οι καυτές πατάτες, κύριε Νίκο μου, και δυστυχώς δεν μπορείτε να τις ρίξετε σε έναν... κομποστοποιητή, να γίνουν λίπασμα για τον κήπο βοτάνων της κυρίας Φιλίππας!

ΜΠΟΞΕΡ