Έγκλημα

«Ο Σταυριανός επιθυμεί να φανεί η αλήθεια» - Τι αναφέρει η δικηγόρος του

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκανε αποδεκτό το αίτημα του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού όπως καταχωρήσει αίτηση αμφισβήτησης του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας Ντόριας Βαρωσιώτου ότι ο θάνατος του Θανάση Νικολάου επήλθε από στραγγαλισμό και όχι εκούσια πτώση εξ ύψους.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, η δικηγόρος του κ. Σταυριανού, Ανδριάνα Κλαΐδη ανέφερε πως ο ιατροδικαστής μετά το πόρισμα και την κατάληξή του, ότι ο θάνατος ήταν συνεπεία στραγγαλισμού, θεώρησε ορθό να καταχωρήσει αίτηση για να αμφισβητήσει το πόρισμα και αποτάθηκε στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου για να δοθεί άδεια για ακύρωση του πορίσματος, καθώς «υποστηρίζει εδώ και 19 και πλέον έτη ότι η αιτία θανάτου ήταν πτώση εξ ύψους και δεν συνέβαλε κανένα τρίτο πρόσωπο στο θάνατό του».

Ομόφωνα η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, πρόσθεσε η κ. Κλαΐδη, αποφάσισε ότι ο κ. Σταυριανός είχε το δικαίωμα να καταχωρήσει τέτοια αίτηση για ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανάκρισης «και εκείνο που επιθυμεί ο πελάτης μου είναι να φανεί η αλήθεια πως η αιτία θανάτου δεν ήταν ο στραγγαλισμός, αλλά αυτό που υποστηρίζει εδώ και 19 χρόνια ότι ο θάνατος οφείλεται σε εκούσια πτώση εξ ύψους και όχι σε εγκληματική ενέργεια».

Για την απόφαση του Ανωτάτου, η κ. Κλαΐδη είπε πως έχει παραβιαστεί το δικαίωμα του πελάτη της να ακουστεί, όπως δεν είχαν ακουστεί και άλλοι εμπειρογνώμονες που υποστηρίζουν ότι ο θάνατος οφείλεται σε πτώση εξ ύψους.

Ανέφερε τέλος πως το Ανώτατο έδωσε οδηγίες όπως η αίτηση καταχωρηθεί μέχρι τις 18 Ιουλίου του 2024, με την ακροαματική διαδικασία να αρχίζει στις 24 του ίδιου μήνα.