Ειδήσεις

Αρχίζει το Σεπτέμβριο η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε στρατόπεδα της ΕΦ

Αρχίζει το Σεπτέμβριο και ολοκληρώνεται το 2027 η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε στρατόπεδα και άλλες εγκαταστάσεις της Εθνικής Φρουράς, στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής της Κυβέρνησης για προώθηση της πράσινης ενέργειας, όπως δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος Υπουργός, Βασίλης Πάλμας.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Πάλμας είπε πως το Σώμα ενέκρινε πρόταση του Υπουργείου του για συνεργασία μεταξύ ΥΠΑΜ και της ΑΗΚ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις εγκαταστάσεις της ΕΦ, είτε αυτό είναι στρατόπεδα είτε αποθήκες με ένα συνολικό κονδύλι €19 εκατ. που καλύπτεται κατά 100% από ευρωπαϊκά κονδύλια.

«Μέσα στα πλαίσια αυτής της πολιτικής της Κυβέρνησης για καθαρή ενέργεια, το ΥΠΑΜ συμβάλει με τη δράση του σε αυτή την φιλόδοξη πολιτική για καθαρή ενέργεια στον τόπο μας», τόνισε ο κ. Πάλμας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Πάλμας ανέφερε ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο με ορίζοντα υλοποίησης το 2027 και εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος ΘΑΛΕΙΑ.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο Καϊμακλί

Εξάλλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Πάλμας είπε πως το Υπουργείο παρακολουθεί τις εξελίξεις που αφορούν σε χωματουργικές εργασίες των κατοχικών δυνάμεων σε φυλάκιο στην περιοχή στο Καϊμακλί, λέγοντας πως οι καταστάσεις αυτές γύρω από ευαίσθητες περιοχές «είναι καθημερινής φύσεως».

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες, ο ΥΠΑΜ είπε ότι οι εργασίες αυτές ήταν μέσα στην τουρκοκρατούμενη περιοχή.

«Για μας στο Υπουργείο Άμυνας αυτές οι καταστάσεις είναι καθημερινής φύσεως, καθημερινά υπάρχει κινητικότητα γύρω από αυτές τις ευαίσθητες περιοχές», είπε, προσθέτοντας ότι το ΥΠΑΜ παρακολουθεί «με προσοχή και απόλυτη σοβαρότητα και υπευθυνότητα αυτά τα θέματα».

«Και βεβαίως», κατέληξε, «έχουν γνώση οι φύλακες και θέλω να δηλώσω με κάθε υπευθυνότητα ότι παρακολουθούμε με κάθε σοβαρότητα όλη την κατάσταση που επικρατεί σε αυτές τις ευαίσθητες περιοχές».

ΚΥΠΕ