Ειδήσεις

Η ΑΗΚ αφαιρεί τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες από πασσάλους της

Η ΑΗΚ ανακοίνωσε ότι προβαίνει στην αφαίρεση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων από πασσάλους στο πλαίσιο των εργασιών συντήρησης του εναερίου δικτύου, καλώντας τους κατόχους των πινακίδων να τις περισυλλέξουν έγκαιρα.

Στην ανακοίνωση η ΑΗΚ επισημαίνει ότι πρόσφατα  έχει παρατηρηθεί έξαρση του φαινόμενου ανάρτησης διαφημιστικών πινακίδων από τρίτους στους ξύλινους πασσάλους της ΑΗΚ και στις μεταλλικές κολώνες οδικού φωτισμού.

Επισημαίνοντας πως εκτός από την οπτική ρύπανση που προκαλείται προκύπτουν και διάφορα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων και θεμάτων ασφάλειας, καθώς οι πινακίδες παρεμποδίζουν τις εργασίες του προσωπικού της ΑΗΚ, η Αρχή προσθέτει πως επίσης τίθεται θέμα ασφάλειας των προσώπων που τις τοποθετούν αφού παρεμβαίνουν σε ηλεκτρικούς πασσάλους χωρίς την άδειά της.

Διευκρινίζεται ακόλα ότι η Αρχή δεν παραχωρεί άδειες ανάρτησης διαφημιστικών πινακίδων στο δίκτυό της και συνεπώς η τοποθέτηση τους στους πασσάλους, πέρα από τους κινδύνους που εγκυμονεί, αποτελεί και παράνομη επέμβαση στην ιδιοκτησία της. 

ΚΥΠΕ