Ειδήσεις

50 χρόνια εισβολής και κατοχής ο ΑΠΟΕΛ Δεν Ξεχνά

Μισός αιώνας κατοχής, μισός αιώνας από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή και ο ΑΠΟΕΛ Δεν Ξεχνά.

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου, περισσότεροι από 130 αθλητές από όλα τα αγωνιστικά Τμήματα του ΑΠΟΕΛ, μέλη δρομικών συνόλων και φίλοι της ομάδας, κάλυψαν την απόσταση των 7,5 χιλιομέτρων από το οίκημα του Σωματείου ΑΠΟΕΛ μέχρι τον ιερό Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

ΑΠΟΕΛ ΔΡΟΜΕΙΣ 1.jpg

Το Τμήμα Δρομέων ΑΠΟΕΛ, ως ο διοργανωτής της εκδήλωσης επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους τους αθλητές, αλλά και τον υπέροχο κόσμο του ΑΠΟΕΛ, που συμμετείχαν στο συμβολικό τρέξιμο ενάντια στην κατοχή και την εισβολή.

Ο ΑΠΟΕΛ ως μπροστάρης και φύλακας των εθνικών μας αξίων, θα συνεχίσει ενάντια στη λήθη να κρατά άσβεστη τη μνήμη των νεκρών, των αγνοούμενων και των κατεχόμενων χωριών μας, μέχρι την τελική δικαίωση της πατρίδας μας.

Κατά τον τερματισμό των αθλητών έγινε κατάθεση στεφάνων και εψάλη ο Εθνικός μας Ύμνος.

Καλή λευτεριά.

ΑΠΟΕΛ ΔΡΟΜΕΙΣ 2.jpg

Το Τμήμα Δρομέων ΑΠΟΕΛ

Νοέμβριος 2013, η γαλαζοκίτρινη τρέχει τον πρώτο της Μαραθώνιο, στην πρωτεύουσα των Ελλήνων στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Λίγους μήνες μετά η κοινή ιδέα ωρίμασε με αποτέλεσμα τον Μάη του 2014, να συσταθεί το Τμήμα Δρομέων ΑΠΟΕΛ αποτελούμενο από μια ομάδα αγνών οπαδών και πιστών Δρομέων. Σκοπός τους να συνδυάσουν την αγάπη τους για το ΑΠΟΕΛ, με το πάθος τους για το τρέξιμο.

Το Τμήμα Δρομέων με τη δημιουργία του αναβίωσε το Τμήμα Στίβου του Σωματείου ΑΠΟΕΛ, το οποίο ήταν υπεύθυνο για να προστεθεί το “Α” στον ΠΟΕΛ και να μετονομαστεί το 1928 σε ΑΠΟΕΛ. Στα χρόνια που ακολούθησαν αρκετοί σπουδαίοι αθλητές συμμετείχαν σε αγώνες στίβου με την γαλαζοκίτρινη. Φάρος όλων όμως, ήταν ο ήρωας μας Μιχαλάκης Καραολής, ο οποίος αγωνιζόταν με τα χρώματα του ΑΠΟΕΛ στις μεσαίες αποστάσεις.

ΑΠΟΕΛ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.jpg

Το Τμήμα Δρομέων ΑΠΟΕΛ έχει να επιδείξει πλούσιο έργο. Αποτελούμενο από 300 και πλέον αθλητές έχει συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις Μαραθωνίων, σε Διεθνές Μίτινγκ Στίβου και σε αγώνες τριάθλου. Αρκετοί αθλητές του έχουν μεγάλες διακρίσεις τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Η γαλαζοκίτρινη φανέλα με την ελληνική σημαία και το "Δεν Ξεχνώ” ταξιδεύει σε όλες τις γωνιές της γης, με οδηγό τους γαλαζοκίτρινους δρομείς.

Περισσότερα στο www.apoelrunners.com.