Ειδήσεις

Άφησε τους τούρκους στα... κρύα του λουτρού η Βανδή: Προσβολή να τραγουδήσω με φόντο τον Κεμάλ 50 χρόνια από εισβολή Κύπρο

Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε προχθες βράδυ η απόφαση της Δέσποινας Βανδή να μην εμφανιστεί σε συναυλία της στη Σμύρνη καθώς στη σκηνή είχαν αναρτηθεί γιγαντοαφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ και η τουρκική σημαία

Η τραγουδίστρια αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματισμένη συναυλία της καθώς θεώρησε ότι αλλοιώθηκε ο χαρακτήρας αυτής. Όπως έγινε γνωστό η απόφαση της έκανε έξαλλη τη δήμαρχο του Τσεσμέ η οποία δημιούργησε μεγάλη ένταση όταν πήρε το μικρόφωνο και μίλησε με προσβλητικά λόγια για την Ελληνίδα τραγουδίστρια.

Χθες βράδυ σε δήλωση που έκανε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη δημοσιογράφο, Άννα Σταματιάδου ανέφερε: «Θα αποτελούσε προσβολή της ιστορικής μνήμης η εμφάνιση οποιουδήποτε Έλληνα καλλιτέχνη σε εκδήλωση με φόντο γιγαντοαφίσες της τουρκικής σημαίας και του Κεμάλ Ατατούρκ. Πόσο μάλλον με την επέτειο 50 χρόνων από την Τουρκική Εισβολή», είπε η Δέσποινα Βανδή και πρόσθεσε: «Για μένα ο Κεμάλ Ατατούρκ είναι σφαγέας των Ελλήνων».

Με το που είδαν οι συνεργάτες της πως ήταν η σκηνή την ενημέρωσαν και εκείνη ζήτησε η αφίσα του Ατατούρκ να μεταφερθεί σε άλλο σημείο του event και στη θέση του να μπει μία ελληνική σημαία δίπλα στην τουρκική, πράγμα που οι διοργανωτές αρνήθηκαν.